2010 yılının Mayıs ayında 407 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Siirt’e atanan ve 2 yılı aşkın süre Siirt’te görev yapan Siirt Valisi Sayın Musa Çolak, merkeze atandı. Siirt Valiliği’ne de daha önce Siirt’te ve bölgede uzun yıllar görev yapan Sayın Ahmet Aydın atandı. Hayırlı ve uğurlu olsun…
Bu yazımda Siirt Valisi Musa Çolak’ın eşi Gülsüm Çolak’ın, Siirt’e bıraktığı “Vali Eşi” profilinden bahsetmek istiyorum. Çünkü kendileri, gerçekten Siirt’te kiminin ablası, kiminin annesi, kiminin halası, kiminin teyzesi oldu. Samimi davranışları, Siirt’e hizmet çabaları yazmakla bitmez…
Kendileriyle Siirt’e geldikten kısa bir süre sonra, SİSKAV’da yuvada kalan kimsesiz çocuklar için düzenlenen ”Doğum Günü” partisinde tanıştık. O geldikten sonra, Siirt’teki kimsesiz çocukların da artık bir “Doğum Günü” partisi olmuştu. Her toplantısında, Siirt’teki kurum amirlerinin eşlerini yanına alır, hizmet etmek adına canla başla çalışır ve çalıştırırdı. O günkü partide sevgiye muhtaç çocuklara gösterdiği sevgi, ilgi ve çabaları o kadar samimiydi ki anlatamam…
Kimsesiz çocuklar, öğrenciler ve fakirler için düzenlediği çay partileri, kampanyalar, kermeslerde kendileri bizzat çalışırdı. Öğrenci yurtlarını ziyaretlerde öğrencilerle birlikte yemek sırasına girer, verdiği sözü en kısa sürede yerine getirirdi…
Yine kitap sözü verdiği bir öğrenci yurduna 2 gün sonra kitapları teslim ettikten sonra, buradan ayrılarak başka bir öğrenci yurdunda kalan öğrencilerle yemekte bir araya geldi. Orada ben ve Kanal 56’dan değerli dostum Fatih Eteker hazır bulunuyorduk. Bir öğrenci, “Gülsüm Ana”nın yanına gelerek kendilerine sarıldı ve hüngür hüngür ağladı. Neler olup bittiğini kimse bilmiyordu, “Gülsüm Ana” da bilmiyordu. Okul Müdürü, durumu izah etti. Bu öğrenci Siirt’e okumak için geldiğinde kalacak yeri yoktu. Durumdan haberdar olan “Gülsüm Ana”, bu öğrenci için Siirt Milli Eğitim’i seferber etmiş, yer olmadığı takdirde bu öğrencinin kendileriyle beraber “Vali Konağı”nda kalacağını belirtmişti. Kız öğrenci, okuması için kendisine yardımcı olan “Gülsüm Ana”sına gözyaşları içerisinde defalarca teşekkür etti. O anı anlatamam…
Vali Konağı’nın önündeki yoldan evine giden bir kız öğrenciyle yolda yürüyüş yaparken karşılaşan bir teyze, bu kız öğrenciyi durdurarak, okul saatinde neden dışarıda olduğunu sormuştu. Öğrenci, okula gittiğini ancak bu dersin olmadığını söylemişti. Kızın deyimiyle bu “Teyze”, okul müdürünü telefonla aratarak kız öğrencinin okuldan kaçıp kaçmadığını öğrenmek istemişti. Bu kız, kaçmamıştı okuldan. Kız öğrenci daha sonra okula geldiğinde, yolda kendisini bir teyzenin durdurduğunu belirterek durumu anlatmıştı. Kız öğrencinin “Teyze” diye hitap ettiği kişi, Siirt Valisi Musa Çolak’ın eşi Gülsüm Çolak’tan başkası değildi. “Gülsüm Ana” bir o kadar da ilgiliydi…
Bugüne kadar hiçbir vali eşinin ve hatta birçok valinin hiç uğramadığı Eruh’un bazı köylerini de ziyaret eden “Gülsüm Ana”, kendilerinin vali eşi olduğunu zor inandırmıştı köylü kadınlara. Herkes “Sahiden sen vali eşi misin?” türünden üst üste sorular sorup durmuştu…
Fakir birçok ailenin derdine de deva olan “Gülsüm Ana”, Siirt’te çok iyi bir “Vali Eşi” profilini çizdi. Siirt’te birkaç ayda bir uğrayan bazı vali eşlerinin aksine, Siirt’ten ayrılmayan ve halkla iç içe olan “Gülsüm Ana”yı tanıyan her Siirtli, onu çok özleyecek…
Yolunuz açık olsun “Gülsüm Ana”…
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz