Siirt'te heyelanın neden olduğu göçüğün altında kalan işçilerden biri, kardeşini aradı. Telefonun geldiği noktada arama yapılması için bütün imkanlar seferber edildi.
KARDEŞİNİ ARADI
Göçük altında kalan bir işçi ile temas kurulduğu öğrenildi. İddiaya göre göçük altında kalan bir işçi kardeşini aradı. Halil Beşer isimli işçinin kardeşi, abisinin kendisini görüntülü olarak aradığını ancak görüntünün simsiyah olduğunu ve bir süre sonra kesildiğini yetkililere bildirdi.
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
Siirt Valiliği, Şirvan ilçesinde özel bir maden ocağında 17 Kasım akşamı meydana gelen toprak kayması sonucu 1 milyon metreküplük toprak hareketi oluştuğunu, göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için 90 arama kurtarma personeli, 2 helikopter, 1 uçak, 1 drone insansız aracı ve iz takip timleriyle arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda seferber edildiği ve Başbakanlık AFAD, İçişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Siirt Valiliği ile Türk Kızılayı işbirliğiyle çalışmaların aralıksız sürdüğü belirtildi.
3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ, 13 İŞÇİ ARANIYOR
Açıklamada, "90 arama kurtarma personeli, 2 helikopter, 1 uçak ile çalışmalara destek verilmektedir. Göçük sonucu 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği tespit edildi. Halen göçük altında olan 13 vatandaşımızı arama çalışmaları AFAD Siirt, AFAD Diyarbakır, AFAD Erzurum, AFAD Van, AFAD Ankara, AFAD Bitlis ve AFAD Batman'dan toplamda 90 kişilik bir ekiple devam ediyor.
İKİNCİ HEYELAN RİSKİ, ARAMA ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR
Diğer illerde bulunan deneyimli AFAD ekiplerinin hızla alana ulaştırılması için 2 helikopter ve 1 uçak desteği alındı. İş makineleri ile olası bir heyelan riski azaltılırken, yeni bir risk oluşturmamak adına köpekli arama kurtarma timleri çalışmalara katkı veriyor. Arazinin engebeli olması ve ikinci bir heyelan riskini taşıması, ara arazinin engebeli olması arama kurtarma çalışmalarını olumsuz etkiliyor.
TÜM KURUMLAR SEFERBER EDİLDİ
Başbakanlık AFAD, olay yerinde çalışmaların bir noktadan koordine edilmesi ve bilgi akışının düzenli bir şekilde yapılabilmesi için maden ocağında ayrıca bir AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi görevlendirdi. Şirvan'da mahsur kalan vatandaşlarımız için Türkiye'nin tüm ilgili kurum ve kuruluşları seferber edildi. Bölgede bulunan ekiplerin ve madenci ailelerinin iaşe ihtiyaçları da düşünüldü. Türk Kızılayı, 12 personel, 150 battaniye, 1 ikram aracı, 200 kişilik kumanya ve 2 ikram çadırını bölgeye sevk etti. Sıcak yemek ihtiyacı da kısa sürede karşılayacak" denildi.