Güneydoğu'daki askeri kaynaklar terör örgütü PKK'ya üye silahlı teröristlerin sınırların dışına kaydırdığı iddialarının doğru olmadığını, aksine, Türkiye sınırları içindeki silahlı terörist sayısının geçen yıla göre arttığını bildirdi.
Bölgedeki üst düzey askeri yetkililer, bugün yayınlanan 'PKK sınırların dışına çekilmeye başladı' iddialarının gerçeği yansıtmadığını terör örgütünün silahlı güçlerini çekme yerine, Türkiye içindeki bazı bölgelere silahlı militan kaydırdığını bildirdi. Türkiye sınırları içinde geçen yıla göre en az 200 militanın fazlalaştığı yönünde istihbarat bilgilerinin ellerinde bulunduğunu belirten yetkililer, PKK yönetiminin sınır dışına çekilmesi yönünde silahlı adamlarına talimat verdiği yönünde bilginin kendilerinde olmadığını kaydetti. Bölgede görev yapan üst düzey askeri yetkili ismin açıklanmaması şartı ile PKK'nın sınır dışına çekilmeye başladığı yönündeki iddialara ilişkin şöyle konuştu:
"PKK şu ana kadar hiçbir grubunu Türkiye sınırları içinden çekmedi. Aksine bölgeye özel eğitimli ve donanımlı çok sayıda yeni militanlarını gönderdi. PKK'nın son yıllarda bölge illerinde örgüte katılan yeni elemanlarını aldığı karar gereği her türlü eğitimden geçirmek için Kuzey Irak bölgesindeki kamplarına gönderdiği biliniyor. Bir de, örgütün bölge içinde çok uzun süre kalan, sakatlanan bazı militanlarını ve sorumlu düzeyde bazı liderleri korumalar ile birlikte Kuzey Irak'a küçük gruplar halinde göndermektedir. Bunlar bütün istihbarat, emniyet ve askeri kaynaklar tarafından bilinmektedir. Bizim elimizdeki bilgilerde terör örgütünün Şırnak ve Hakkari bölgesinde eylem yapan militanları zaten yaz ayları boyunca ve sonbahar aylarının belli dönemlerinde sınır içine gelip gitmekte. Örgüt bu bölgelerde büyük oranda kış üslenmesi yapmadığı için, her yıl bu bölgelerde bulunan silahlı gruplarını kış aylarına doğru Kuzey Irak kamplarına çeker, burası sınır hattı zaten. Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum gibi bölgelerden sınıra adam göndermek ayları buluyor. Bu da ancak Haziran ve Temmuz aylarında olabilir."
DHA