YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silifke'de Leylekler Tarihi Yerleri Mesken Tuttu

Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler Mersin’in Silifke ilçesinde, tarihi Jüpiter Tapınağı'ndaki dikili taşın tepesi ve...

Silifke'de Leylekler Tarihi Yerleri Mesken Tuttu

Baharın müjdecisi olarak bilinen leylekler Mersin’in Silifke ilçesinde, tarihi Jüpiter Tapınağı'ndaki dikili taşın tepesi ve kaymakamlık binasının çatısını mesken tuttu.

Veteriner Hekim Lokman Eren, her yıl nisan ayının başlarında iki leyleğin Silifke’ye gelerek yuvalarını yaptıklarını daha sonra 4 leylek olarak göç ettiklerini söyledi. Leyleklerin Afrika'da geçirdikleri kış mevsiminin ardından Hatay üzerinden Türkiye’ye girdiklerini belirten Eren, “Geldikleri 7-8 gün içinde yuvalarını yapıyor ve 30-34 gün kuluçka dönemleri oluyor. Gündüzleri erkek, geceleri ise dişiler yuvada kalıyor. Yavruları ortak besliyorlar. Ülke genelinde 35 bin leyleğin yuva yaptığı tahmin ediliyor. Leylekler, sağlıklı bir çevrenin simgesi olarak da görülüyor. Genellikle sulak bölgelerin yakınlarında ve tarım arazileri çevresinde yuva kuran leylekler, halk arasında renklerine uygun olarak kara, sarı gagalı ve hacı olarak adlandırılıyor. Bölgemizde yaygın olarak buğday, mısır, çeltik, soya, nohut, yer fıstığı, susam, patates ve pamuk ekiminin yapılması dolayısıyla yörede oldukları sürede leylekler besin ihtiyaçlarını karşılıyor.” dedi.

Kaymakamlık binasına bulunan leylekleri gören vatandaşlarda hatıra için fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor. Nisan ayının başlarında gelen leylekler burada yaklaşık 5-6 ay geçirdikten sonra eylül ayının ortalarına doğru tekrar sıcak bölgelere göç ediyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler