YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silifke’de Turunçgil Üreticileri Bilgilendirildi

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Turinçgil Üreticileri Birliği ile birlikte 'Turunçgil Hastalık ve...

Silifke’de Turunçgil Üreticileri Bilgilendirildi

Silifke İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Turinçgil Üreticileri Birliği ile birlikte 'Turunçgil Hastalık ve Zararlıları ile Haziran Meyve Dökümü" konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Halk Eğitim Merkezindeki bilgilendirme toplantısına İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Silifke Turunçgil Üreticiler Birliği Başkanı Şahap Şimşekli, Dr. Kubilay Derin, bitki koruma ürünleri satan bayiler ve Turunçgil üreticileri katıldı.

Turunçgil Üreticiler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Şimşekli yaptığı konuşmasında, “Yöremizde turunçgil yetiştiriciliğine ilk defa 200 yıl kadar önce portakal üretimi ile başlanılmış olup 1955 yılından sonra gelir kaynağı olarak limonun benimsenmesi ile yoğun olarak limon yetiştiriciliği şeklinde devam etmiştir. 1955 yılından bugüne kadar üretim yapmamıza rağmen hala gübrelemede ve ilaçlamada yanlışlarımız var" dedi.

Bilgilendirme toplantılarını belirli periyotlarda yaptıklarını ifade eden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, “Silifke denilince akla ilk olarak turizmden bile önce tarım geliyor. Tarım denilince de çilek, domates ve turunçgil üretimi geliyor. İlçemizde turinçgil üretiminde ilk sırayı limon üretimi almaktadır. Yılda ortalama 70 bin ton limon üretilmektedir. Ülkemizin yaklaşık yüzde 10 limonu Silifke ve yöresinde üretilmektedir. Bölgemizde bu denli yaygın olan turunçgil konusunda da sık aralıklarla bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Bu günde üreticilerimize ve bitki koruma ürünleri satan bayilerimize Turunçgil Hastalık ve Zararlıları ile Haziran Meyve Dökümü konusunda bilgi vermek istedik” dedi.

Turunçgil hastalıkları konusunda bir sunum yapan Dr. Kubilay Derin, ilaçlamanın doğru zamanda yapılması gerektiğini söyledi. Mayıs, haziran ayı döneminin turunçgil zararlıları mücadele zamanı olduğunu ifade eden Dr. Derin, “Zararlılarla mücadele edilirken mutlaka ziraatçılardan, danışmanlardan veya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden yardım alınması gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler