Sındırgı Belediyesi Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul yaptığı çalışmalarla takdir topluyor. Göreve geldiği günden bu yana Sındırgı’nın çehresini değiştirmeye devam eden Başkan Ertuğrul, Sındırgılıların büyük sevgisini kazandı. Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul’un yaptığı ve ilçenin hizmetine sunduğu hizmetlerin açılışı ve yapacağı çalışmaların temel atma töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Sındırgı’da yapılan belediye yatırımlarının açılışlarını Vali Yılmaz Arslan yaptı. Vali Arslan, ilçe girişinde Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik, Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul ile Sındırgı Belediyesi Atlı Spor Kulübü üyeleri tarafından atlarla karşılandı. Kulüp üyelerinin “Ata binermisiniz?” teklifini “Ayağımızı kırarız” şimdi diyerek kabul etmeyen Vali Arslan ve beraberindeki heyet, atlar ve davul-zurna eşliğinde yürüdü. Daha sonra mehter takımı Vali Arslan’ı karşıladı.
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik ve Sındırgı Belediye Başkanı Başkanı Özgür Ertuğrul kapalı Pazaryerinin, balık pazarının ve tatlı su çeşmelerinin toplu açılışını yaptı. Başkan Özgür Ertuğrul, Balıkesir’deki ilçelerin en büyük pazar yerini yaptıklarını ve 9 bin 500 metre kareye sahip pazarı 1 milyon TL’ye mal etiklerini söyledi.
Ertuğrul, “Eski balık pazarının Akhisar köprüsü üzerinde bulunması ve ana yola yakın olması ve kazalara davetiye çıkarması sebebiyle yeni balık pazarını kapalı pazar yerine taşıdık. Balık pazarında 7 dükkân var. İlçe halkı daha kaliteli balık yiyecek. Kaliteli balık satılmazsa belediye olarak bunu üstleneceğiz. Bizim tatlı suyumuz yoktu. Kaymakamımızın katkıları ile bunu çözdük. Sındırgı halkının senelerdir özlemini çektiği tatlı su Kertil ve Bayırlı köylerinden geliyor. Tatlı su ilçeye Sındırgı Belediyesi ve hayırsever bir vatandaş sayesinde kazandırıldı. Şu anda ilçeye 7 çeşme yaptık, 7 çeşme daha yapacağız” dedi.
Pazar yeri açılışında konuşan Başkan Ertuğrul, “Sındırgı’nın havasını alan, Sındırgı’nın ismini ve parasını kazanan, ancak ilçeye sahip çıkmayan Sındırgılılar artık ilçelerine sahip çıksın. Sındırgı’da kazanıp dışarıya yatırım yapmasınlar, kendi memleketlerine yapsınlar. Yapılan çeşme, cami ve meslek yüksek okulu binalarına Sındırgı’lı hayırseverlerin katkıları var, bunlar örnek olsun. Sındırgı ilçemizde kaymakamımızdan çok memnunuz, kendisi halkla iç ice, pazarda, camide, kahvede. Halkın valisi böyle olursa, halkın kaymakamı da böyle olur. Bigadiç ilçesinde tüten sıcak su bacaları vardı, bizde bundan imreniyorduk ama yakında sıcak su kazmasını kaynağından vurup ilçe merkezinde dumanları yükselteceğiz” dedi.
Sındırgı Kaymakamı Hüseyin Çelik de, tatlı su meselesinin çözüldüğünü, ilçe halkının hazır sudan daha kaliteli su içeçeceğini söyledi.
Vali Yılmaz Arslan da, Sındırgı’nın son yıllarda olağanüstü gelişme kaydettiğini, ilçenin huzurlu ve güvenli olduğunu söyledi. İlçedeki işbirliği ve uyumun başarılar getirdiğini bunun da örneklerini gördüklerini belirten Arslan şunları ifade etti:
“Küçük yerlerde insanların didiştiğini görüyorduk, ancak Sındırgı başta olmak üzere Balıkesir’in ilçelerinde düzen ve ahenk görüyorum. Balıkesir’in valisi olarak da bundan çok memnunum. Belediye başkanı siyasetçidir, siyasidir. Yaptığı güzel esenleri halkla paylaşmak konusunda beni davet etmesini anlamlı buldum. Sındırgı’nın köy yolları, termal alanları, Yağcıbedir halısının tanıtımı ve satılması ile eğitim alanı konusunda meselelerini biliyoruz ve gündemimizde. Sındırgı’nın Bigadiç’i rakip görmesi güzel bir şey. Buradan örnekler çıkarılması güzel. Biz bütün ilçelerimizin Türkiye’nin en iyi ilçeleri arasında olmasını istiyoruz. Kim bir tuğla koyarsa biz de ona katkı sağlarız. Sındırgı’da iyi kaymakam, iyi belediye başkanı ve bürokratlar var. Sıkıntı yok. Sındırgı son günlerde termal turizm anlamında atak yapıyor. Sıcak suyu önce paraya dönüştürmemiz lazım. Boşa akmasının faydası yok. Nimeti iyi değerlendirmeliyiz.”
Vali Arslan daha sonra kapalı pazar yeri camiinin temelini attı. Pazar esnafının ibadetlerini daha rahat yapabilmeleri için Sındırgı Belediyesi ve hayırsever vatandaşın ele ele verip yapacağı cami inşaatının temelini atan Arslan ardından belediye tarafından yaptırılıp halka dağıtılan lokmadan yedi. Aslan, pilavı kendi elleriyle kaba koyarak tattı ve basın mensuplarının da yemesini istedi.
Son olarak Sındırgı Belediyesi’nin ve hayırsever vatandaş Zühtü Kandemir tarafından yaptırılan Sındırgı Meslek Yüksek Okulu ek binasının temeli atıldı. BAÜ Rektörü Mahir Alkan 750 öğrenci kapasitesi olan MYO’nun bu yıl 900 öğrenci kapasitesine sahip olacağını ve önümüzdeki yıllarda bu sayının 2 bini bulacağını söyledi. Alkan, öğretim görevlisi sıkıntısının olmadığını dile getirdi. Alkan, binanın iki katını Zühtü Kandemir’in, diğer iki katını Sındırgı Belediyesi’nin yaptıracağını ve binanın iç tefrişatını da BAÜ’nün tamamlayacağını belirtti.
Vali Yılmaz Arslan da, eğitim çalışmalarına vatandaş katkısı ile ilgili 2 yıl önce Türkiye genelinde çalışma yaptığını hatırlatarak, eğitimde halk katkısının önemli olduğunu söyledi. Bunun gönül işi olduğunu belirten Arslan, “Bu topraklardan, bu bölge insanı sayesinde para kazanan insanların kendi bölgesine, halkına katkı sağlaması lazım. Bunu belediye başkanı da söylemişti. Ben her zaman Kayseri’yi örnek veriyorum. Kayseri’deki üniversitelerin sitelerine bakın, hepsinde hayırseverlerin ismi var. İnsanlar burada hayır için yarışıyor. Allah bir kuruş verene 1 milyon versin. Bu işlerde sağ elin verdiğini sol el görmemeli. Eğitime yapılan katkı, hayır çok önemli” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz