Sinema sanatını seven ve bu alana ilgisi olan kişiler için kullanılan sinemasever sözcüğünün iki ayrı kelimeden oluştuğu görülür. Bu da sinemasever sözcüğünün bitişik mi ayrı mı yazılması gerektiği konusunda sıklıkla araştırma yapılmasının temel nedenidir. Sinemasever TDK Yazım Kuralları Kılavuzu ile güncel sözlüğü üzerinden araştırılarak doğru yazılışı ve tanımı hakkında bilgi aktarılabilen bir sözcüktür. Dolayısıyla bu sözcüğün hangi kurala bağlı olarak nasıl yazılması gerektiği ve Türkçede ne anlamda kullanıldığı kolaylıkla açıklanabilir.
İki ayrı sözcüğün bir araya gelmesiyle oluşan sinemasever, TDK Yazım Kuralları Kılavuzu kapsamındaki bilgilere göre doğru yazılışının nasıl olduğu açıklanabilen kelimelerdendir. Özellikle sinema sanatıyla ilgili olan yazılarda karşılaşılan bu sözcük birleşik kelimeler arasında yer alır. Bu nedenle sinemasever yazımı ile ilgili olarak en çok merak edilen husus, bu sözcüğün bitişik mi ayrı mı yazıldığıdır. İncelenen bu sözcüğü oluşturan kelimelerin ilki, Fransızcadan Türkçeye ödünçlenen sinema sözcüğüdür. Bu sözcüğü oluşturan ikinci kelime ise Türkçe sıfat-fiil eki almış olan severdir. Söz edilen bu bilgiler doğrultusunda sinemasever doğru yazılışı ve yanlış kullanımı aşağıdaki gibi sıralanmalıdır:
TDK Yazım Kuralları Kılavuzu incelendiği zaman birleşik sözcüklerin bitişik veya ayrı olarak yazılması gereken pek çok kelimeyi içerdiği görülür. Sinemasever ise ikinci sözcüğü sıfat-fiil eki alan bir birleşik kelimedir. Dolayısıyla "Sinemasever bitişik mi yazılır?" sorusuna verilmesi gereken yanıt "evet" olarak belirtilmelidir. Bu bağlamda sinemasever sözcüğü ayrı olarak yazıldığı zaman Türkçe yazım kurallarının ihlal edildiği hatırlatılmalıdır. Çünkü Türk Dil Kurumu tarafından -er sıfat-fiil ekini almış olan birleşik kelimelerin bitişik olarak yazılması gerektiği açıklanır. Bununla birlikte sinemasever sözcüğünün TDK güncel sözlüğündeki tanımı da aşağıdaki gibi belirtilebilir: