Sinop Üniversitesi tarafından organize edilen ve 'Sinop İli Değerleri Sempozyumu' Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde başladı.
18 Mayıs'ta sona erecek olan smpozyumun açılış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, "Sempozyum ile Sinop ilinin ekonomik, sosyal ve kültürel hareketliliğine önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz." dedi. Rektör Bircan, "Sempozyum kapsamında Sinop'un, arkeoloji ve sanat tarihi, çevre ve ekolojisi, tarihi, dil ve edebiyatı, eğitimi, ekonomi ve ticareti, gıda tarım ve hayvancılığı, kentleşme ve mimarlığı, güzel sanatları, sosyal ve kültürel yaşamı, sağlığı, coğrafya ve demografik yapısı, sporu, turizmi, su ürünleri, enerji ve doğal kaynakları üzerinde sunulacak 116 adet tebliğ ile Sinop ili değerlerinin derinlemesine incelenmesi sağlanacaktır." şeklinde konuştu.
Sempozyum Düzenleme Kurulu Üyesi KUZKA Genel Sekreter Vekili Avukat Hilmi Ergür ise kurum olarak geniş bir yelpazede faaliyet gösteren bir yapıya sahip olduklarını ifade etti. Ergür, “Henüz genç bir yapı olmamıza rağmen güçlü kadromuzla kısa zamanda birçok çalışmayı hayata geçirdik. Birçok projeye imza attık. Sadece belirli zamanlarda değil yatırım destek ofisimiz aracılığıyla her daim yatırımcımızın yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi.
Sinop’un eski milletvekillerinden olan Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu ve Eski Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı da programa katılanlar arasında yer aldı. Açılış programında bir konuşma yapan Bostancıoğlu, Sinop Üniversitesinin de diğer üniversiteler gibi çevresindeki değerlere sahip çıkma amacıyla hareket ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Üniversite, toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak, topluma yön verecek bir yapıya sahip olmalıdır. Kuzeyin parlayan yıldızı Sinop Üniversitesi de asli vazifelerini yerine getirecektir. Sinop Üniversitesinin, ilin, esnafın desteğini almış bir eğitim kurumu olmasını temenni ediyorum."
VALİ CENİZ: SİNOP KUZEYİN PARLAYAN YILDIZI
Açılış programının son konuşmasını ise Vali Dr. Ahmet Cengiz yaptı. Sinop Üniversitesi'nin kuzeyin parlayan yıldızı olmaya aday olduğunu ifade eden Vali Cengiz, "Sinop, ülkemizin önemli bir ticaret ve ulaşım merkeziydi. İlimiz kaybettiği bu özelliği özellikle karayollarında yürütülen çalışmalarla yeniden kazanacaktır. 2014, Sinop için önemli bir yıl, çünkü kentin Selçuklular tarafından terk edilmesinin 800. yıldönümü. Dolayısıyla ilimiz birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak." şeklinde konuştu.
18 Mayıs'da sona erecek olan Sinop İli Değerleri Sempozyumu'nun ilk oturumlarında şu başlıklar konuşuldu: "Kastamonu Salnamelerinde Sinop Belediyesi", "Türkiye’de Yarımada Üzerinde Kurulan Şehirler: Sinop Örneği", "Bir Kentin Geleceğini Tasarımlamak; Değerler Kenti Sinop", "Sinop Balatlar Kilisesi Kazı Çalışmaları", "Sinop Üniversitesi Öğrencilerinin Sinop İline Ait Tarihi ve Kültürel Değerler Hakkındaki İlgi ve Farkındalıkları", "İlköğretim Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Öğrencilerinin Tarih Algıları", "Amerikan Askeri İstasyonunun Sinop Eğitimine Etkilerinin İncelenmesi", "Lise 10, 11 ve 12.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz