Su ile bir yemek kaşığı tarçın tozunu karıştırılarak bir macun hazırlayın. Bunun içine, yarım çay kaşığı sandal ağacı tozu ekleyin. Bu macunu alnınıza sürün. Baş ağrınız hızlı bir şekilde hafifleyecektir.
Sıcak su ile tuzu karıştırın. Bu karışımı her iki burun deliğine püskürtün. Burun boşluğunu rahatlatacağı için sinüs ağrılarınızı da hafifletecektir.
Bir tencerede biraz su kaynatın. Bu kaynar suya nane yağı ve okaliptüs yağından birkaç damla ekleyin. Suyun buharında nefes alın. Nefes almayı kuvvetlendirmek için tencere ile başınızı bir örtü ile örtebilirsiniz. Bu yöntem mukozayı yatıştırır ve sinüs ağrınızı rahattır.
Çorba hazırlayın ve sıcakken için. Çorbanıza küçük bir miktar karabiber ekleyebilirsiniz. Sinüs ağrınıza iyi gelecektir.
Soğuk Algınlığını Yanınıza Bile Yaklaştırmayacak 11 Çorba Tarifi İçin Tıklayın
Anti-inflamatuar özellikleri nedeniyle, zencefil sinüs ağrılarına karşı çok etkilidir. Zencefil suyunu çıkarın ve için. Bir başka seçenek de toz zencefilin içine su veya süt ekleyerek bir macun oluşturun. Bu macunu alnınıza sürerek masaj yapabilirsiniz.
Zencefil Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey Burada!
Baharatlı yemekler, burun tıkanıklığının temizlenmesinde size yardımcı olacaktır. Burun tıkanıklığı temizlendikten sonra, baş ağrısı doğal olarak geçecektir.
Baharatlı Sebze Çorbası Tarifi İçin Tıklayın
Birkaç fesleğen yaprağını ezin. bir çay kaşığı toz zencefil ve bir çay kaşığı karanfil ekleyin. Bu karışımı baş alın bölgenize masaj yaparak sürün.
Sadece gözlerinin altındaki torbalara buz uygulayın. Bu, enflamasyon şişlikleri giderecek ve sinüs ağrılarınızı hafifletecektir.
Okaliptüs, lavanta, kekik ve nane yağı gibi uçucu yağlar sinüs ağrıları tedavisinde çok faydalıdır. Bütün yağlar birleştirin ve ağrıyı azaltmak için boyun, kulak ve alına masaj yapın.
Kokusuyla Mest Eden Lavantanın Sağlığa Olan 8 Faydası İçin Tıklayın
Ilık suya karbonat ve yarım çay kaşığı tuz ilave edin. Bu karışımı neti pota dökün. 45 derecelik bir açı ile neti potu bir burun deliğine sokun ve içindeki suyu yavaşça boşaltın. Burnunuzdan giren su diğer burun deliğinden dışarıya çıkacaktır. Aynı uygulamayı diğer burun deliğine de yapın. Uygulama bittiğinde iki burun deliğinizden dışarıya doğru hava verin. Bu yöntem burun boşluğunu rahatlattığı için sinüs ağrılarını da yok edecektir.
Sinüzit belirtileri nelerdir?