Turkcell, yeni ürünü ‘Akıllı Harita’yı İzmir’de düzenlenen Teknoloji Zirvesi’nde tanıttı. Akıllı Harita ile şirketler ve kurumlar, doğru müşteriye doğru zamanda ulaşacak. Harita, müşteri neredeyse orada iş yapmayı mümkün hale getiriyor. Potansiyel müşteri kitlesinin yoğun olduğu bölgeleri sunan Akıllı Harita, şirketlere verimlilik ve kârlılık artışı sağlayarak doğru iş planı oluşturma fırsatı da sağlıyor.
İzmir’de düzenlenen Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde "Bulut Bilişim" teknolojileri, dijital dönüşüm ve e-devlet uygulamaları, makineler arası iletişim gibi geleceğin iletişim teknolojisi altyapıları ve bugünkü uygulamaları ele alındı. İlki 2010 yılında düzenlenen ve bu sene İstanbul dışına taşınan zirvede, Akıllı Harita da tanıtıldı. İl, ilçe, mahalle ve hattâ daha küçük birimler bazında, ister müşteri kitlesinin ister çeşitli kriterlerle daraltılmış hedef kitlenin gün içinde hangi yoğunlukta ve nerede bulunduğunu gösteren harita saha faaliyeti düzenleme, gezici ekip yönlendirme, bilbord, yeni şube, mağaza, hastane ve okul açma kararlarında şirketlere önemli bir veri kaynağı sağlıyor. Şirketler, Turkcell’li potansiyel müşterilerinin kitlesel mobil hareketlerini temel alabileceği gibi kendi müşteri kitlelerinin gün içinde nerelerde yoğun olarak bulunduğunu da analiz edebilecek.
'AKILLI TELEFON VE TABLET SAYISI BU SENE PC’Yİ GEÇECEK'
Bine yakın kurumsal müşterinin katıldığı zirvede konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, önümüzdeki dönemi makineler arası iletişim (M2M) ve Bulut Bilişim’in şekillendireceğini söyledi. Dünyada akıllı telefon ve tablet sayısının bu sene PC’lerin toplamını geçeceğini belirten Ciliv, “2010 yılında, yani sadece üç sene önce akıllı telefon ve tabletler PC’lerin üçte biri sayısındaydı. 2015 yılında PC’lerin üç misline ulaşacak. Hem dünyada hem Türkiye’de PC’lerin yerini tabletler alıyor. İnsanlar, tabletlerle internete bağlanarak işine ve bilgisine her yerden ulaşıyor. Bu teknolojik gelişim, hayatımızın her alanını etkiliyor.” dedi.
Turkcell’i sadece bir GSM değil, aynı zamanda bir teknoloji şirketi olarak da gördüklerini dile getiren Genel Müdür Ciliv, şunları kaydetti: “İşimizin büyük bir kısmını yazılım oluşturuyor. O yüzden 2007 yılından beri Turkcell teknolojiye yatırım yaptı. Bugün Turkcell’de 464 yazılım mühendisi yazılım üretiyor. Artık sadece teknolojiyi kullanan değil, üreten bir ülke olmayı kendimize misyon edindik. Turkcell, 2007 yılından beri altyapı, mobil iletişim ve fiber internete 8,5 milyar lira yatırım yaptı. Rakiplerimizin yatırımları yavaşlıyor, biz hızlandırmaya kararlıyız, çünkü mobil data hızla artıyor.”
'EXPO 2020 İÇİN GEREKLİ TEKNOLOJİYİ SUNMAYA HAZIRIZ'
Turkcell Genel Müdürü Ciliv, EXPO 2020 için gereken teknoloji desteğini sunmaya hazır olduklarını da söyledi. Mobil iletişimde dünyanın en iyi altyapılarından birine sahip olduklarını kaydederek, “Teknolojik altyapı ve donanımımızla 2020’de EXPO’ya evsahipliği yapmayı hedefleyen İzmir’in hizmetindeyiz. EXPO 2020’yi Turkcell teknolojisi ile desteklemeye hazırız. Güzel İzmirimiz, teknolojiyle cazibesine cazibe katacak. Bunun için iş dünyasıyla el ele vererek var gücümüzle çalışacağız.” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz