İSTANBUL (A.A) - Toprak Holding A.Ş. Hukuk İşleri GrupBaşkanlığı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Toprak Grubuna ait ikihafta önce el koyduğu iki şirketten sonra geri kalan 20 şirkete daha hukuksuz birşekilde el koyduğunu savundu.
Toprak Holding A.Ş. Hukuk İşleri Grup Başkanlığı'ndan yapılan yazılıaçıklamada, bu işlemlerin yürütmesinin durdurulması için dava açılacağıbildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''TMSF'nin bu el koyma kararını avukatlarımıza tebliğ etmeden önce bazıkadrolu TMSF gazetecilerine bildirerek el koyma işlemini kendileri yerine, busabah bazı gazetelerden okuyarak öğrenmemize sebep olmasına anlam veremiyoruz.
TMSF Türkiye ve dünya tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, HalisToprak'ın haftalardır kamuoyunu meşgul eden evliliğini de fırsat bilip TMSF'yeborcu olmayan şirketlerimize el koymuştur.
TMSF'nin şirketlere el koymasının amacı, işadamı Remzi Gür'e 140 milyonlira ekspertiz değeri olan İstinye Aslanlı Köşk'ü 23,8 milyon liraya, 153 milyonlira ekspertiz değeri olan Toprak Center'ı Çalık grubuna 88 milyon lirayadevrinin sağlanmasıdır. Bahse konu 2 gayrimenkulün tapuları halen Halis Toprak veToprak grubu şirketlerinin üzerinde bulunmaktadır. Bu davalarımızı şirketlerimizehaksız şekilde el koyarak geri çektirmeye zorlayarak tapu devirlerinigerçekleştirmek istemektedirler. Zaten TMSF Başkanı Ahmet Ertürk bu niyetinibugunkü bir gazetede yayımlanan 'Toprak Grubuyla masaya oturmaya hazırız'açıklamasıyla ifşa etmiştir. Toprak Grubu'nun TMSF ile masaya oturmasına gerekyoktur, çünkü Toprak Grubu TMSF'ye borçlu değildir ve 450 milyon dolarlıkprotokol borcunu 480 milyon dolar olarak fazladan ödemiştir. Bu gerçeğin de yüceTürk Yargısı tarafından önümüzdeki süreçte karara bağlanacağına ve Toprak Centerve İstinye Aslanlı Köşk'ün satışlarının iptaliyle birlikte tüm şirketlerimizintekrar Toprak Grubu'na iade edileceğine inancımız tamdır.''