YURTHABER

Sivas
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivasspor-Alanyaspor maçının ardından

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz: "İstanbul'da Sivaslılar'ın ne kadar çok olduğunun bir şehir efsanesi olmadığını ispat etmemiz gerekiyor. Bütün derneklerimizi 26 Mayıs'taki final maçımıza davet ediyoruz"

SİVAS (AA) - Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde deplasmanda 2-1 kazandığı maçın rövanşında Aytemiz Alanyaspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Demir Grup Sivasspor'un kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, taraftarın desteğiyle zor da olsa finale kaldıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Otyakmaz, maç sonu stadyum çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Aytemiz Alanyaspor ile çok zor bir maç oynadıklarını belirterek, "Bir ara avantajı kaybettiğimiz dönemler oldu ama arkadaşlarımız geri dönmeyi bildiler ve finale çıkacak sonucu elde ettiler. Başta hocamızı ve futbolcularımızı tebrik ediyoruz." dedi.

Taraftarlara da ayrı bir parantez açmak gerektiğini vurgulayan Otyakmaz, dolu tribünlere karşı muhteşem bir atmosferde futbol oynadıklarını ifade etti.

Otyakmaz, stadyumu dolduran taraftara teşekkür ederek, "Bugün muhteşemdiler. Zaten hafta başında biletler satışa çıkınca ilgi, alaka vardı. Valiliğimizin 'Minik Yiğidolar' organizasyonu ve Belediye Başkanımızın da biletleri taraftara hediye etmesi ile birlikte dolu stada oynadık. Taraftarın ne kadar önemli olduğunu, futbolun ayrılmaz bir parçası olduğunu bu maçta bir kez daha gördük. İki yıldır pandemiden dolayı böyle bir yoğunluk olmamıştı. Özlemişiz, teşekkür ederiz geldikleri için." diye konuştu.

İstanbul'daki final maçına da bütün taraftarı davet ettiklerini aktaran Otyakmaz, "İstanbul'da Sivaslılar'ın ne kadar çok olduğunun bir şehir efsanesi olmadığını ispat etmemiz gerekiyor. Bütün derneklerimizi 26 Mayıs'taki final maçımıza davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Otyakmaz, final maçında Kayserispor ile aynı zamanda Anadolu derbisine çıkacaklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Yıllardır çok değerli bir rakibimiz. Bu sene çok değerli bir takım yaptılar. Kupada da çok ciddi rakiplerle mücadele edip onları geçmeyi bildiler. Biraz da kupaya odaklanmışlardı. Ligde onlar da bizim gibi istikrarsız sonuçlar aldılar. Ama her iki takım da finali hak etti. Özellikle Kayseri'yi çok tebrik ediyoruz, önemli rakipleri elediler. Bizim için elediklerini düşünüyoruz. Onlara da başarılar diliyoruz."

- Maçı izlemeye kuzusuyla geldi

Diğer yandan Sivassporlu taraftarlar maç sonu stat çıkışında takımlarının lehine tezahürat yaptı.

Bazı taraftarlar da futbolcuları taşıyan otobüsün önünü keserek meşaleler yaktı, sevgi gösterisinde bulundu.

Maçı izlemeye "kartopu" adlı kuzusuyla gelen taraftarlardan Faruk Işıl, finale kaldıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler