AK Parti AR-GE Başkanlığınca yürütülen Siyaset Akademisi, ‘Lider Ülke Türkiye2’ konu başlığıyla Adana’da yeniden başladı.
Her dönem olduğu gibi bu dönemde de Cuma ve Cumartesi günleri olmak üzere, 8 hafta sürecek olan akademi dersleri, Ak Parti’nin üst düzey yöneticileri ile Akademisyenler tarafından verilecek.
AK Parti AR-GE birimi tarafından yürütülen Siyaset Akademisi eğitimlerinin açılış konuşmasında, Siyaset Akademisinin Türk siyasetine önem kattığını belirten Ak Parti Adana Seçim İşleri Başkanı Fikret Yeni, "Ne mutlu bizlere ki, siyaset akademisi adı altında, çeşitli derslerin ve paylaşımların yapılabildiği bir noktaya geldik. Bütün alanlarda olduğu gibi ülkemizde, siyasette de siyasetin artık akademi şeklinde ele alındığı bir dönemi yaşıyoruz. Partili partisiz herkesin katılıp istifade edeceği derslerimize tüm Adanalıları davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Siyaset Akademisinin ilk dersi "Siyasal Kimlik" başlığı ile Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu tarafından anlatılırken, "Protokol ve Nezaket Kuralları" konulu ikinci ders ise Kişisel Gelişim Uzmanı Yasemin Tecimer tarafından anlatıldı.
Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Topçuoğlu tarafından verilen ilk derste, toplumun yıllarca siyasetten uzak tutulması için bir takım söylemlerin ortaya atıldığına dikkat çekildi. Prof. Dr. Topçuoğlu, "Birçok hususta olduğu gibi bu konuda da artık insanlar o tabuyu, kendisine yönelik o fobiyi kırarak, evet ben siyasetin içerisindeyim diyor. Siyaset Akademisi adı verilen bu akademik organizasyonda, ‘Siyasal Kimlik’ başlıklı dersi dinlemek üzere buradayız. Sosyolojik literatür de 3 tür kimlik vardır. Birincisi kişinin bireysel kimliğidir. İkincisi kültürel kimliğimizi ve üçüncüsü de siyasal kimliğimizdir." dedi ve bunların nasıl olduğunun açılımlarını tarihsel örnekleriyle izah etti.
İkinci gün verilen derste ise Kişisel Gelişim Uzmanı Yasemin Tecimer, kişilerin toplum içindeki yaşantısında ve siyasette nezaketin önemine değinirken, uyulması gereken protokol kurallarından örnekler verdi. Tecimer’in, Yemek masasındaki davranıştan, tokalaşmaya, giyim kuşam dengesinden, kişilerin bir birine hitap şekline kadar birçok karşılaştırmayı anlattığı derste, örnekler sunum eşliğinde uygulamalı olarak verildi. Tecimer’in anlattığı dersi dinleyenler arasında AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da vardı.
Siyaset Akademisi Adana İl Koordinatörü Ali Sorar konuşmasında, Siyaset Akademisi programları hakkında öğrencileri bilgilendirirken, Siyaset Akademisinin sadece Ak Parti teşkilatına yönelik olmadığını, tüm siyasi parti ve halkın katılımını kapsadığını, bunun en güzel örneğinin bu dönemde görüldüğünü ifade etti. CİHAN | http://cihan.com.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz