Cümle içerisinde kullanılan, sözcükleri birbirine bağlayan ekler "bağlaç" olarak ifade edilmektedir. Bağlaçların tek başına kullanılma gibi bir özelliği yoktur. Tek başlarına yazıldıklarında herhangi bir anlam ifade etmezler. Ancak sözcüklerin sonuna getirildiğinde o sözcüğe mana kazandırırlar. Size de kelimesinin sonunda yer alan de eki de bir bağlaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden size de yazımı konusunda doğru bilgileri edinmek önemlidir.
Cümleleri ya da kelimeleri birbirine bağlayan birçok ek vardır. Bu eklerden biri de ekidir. De eki aynı zamanda bağlaç görevini üstlenmektedir. Size de sözcüğü sonuna getirilen de eki de bir bağlaç olarak kullanılmaktadır. Bağlaçların yazımıyla alakalı kararsız kalındığında Türk Dil Kurumunun yazım kılavuzuna göz atılmasında fayda vardır. Bu yazım kılavuzu üzerinden sözcüklerin doğru yazımıyla birlikte söyleniş biçimlerini de sesli olarak dinleyebilmeniz mümkündür. Ayrıca kelimelerin ne anlama geldiğini de yine bu site üzerinden hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Bu bağlamda size de TDK’ye göre her zaman ayrı yazılması gereken bir sözcüktür.
Yazım kuralları arasında bulunan bağlaçların doğru bir şekilde öğrenilmesi olası yazım hatalarının önüne geçmede oldukça etkilidir. “De” veya “da” gibi ekler bir kelimenin sonuna getirildiğinde ya bağlaç ya da bulunma durumu eki görevini üstlenmektedir. Bunu anlamanın en iyi yolu ise sözcüğün sonuna gelen eki yok sayarak okumaktır. Eğer ek çıkarıldığında cümlede mana kayması yaşanıyorsa o ek bulunma durumu ekidir ve bitişik yazılmalıdır. Tam da bu noktada "Size de bitişik mi yazılır?" sorusu karşımıza çıkar. Bu sözcüğün sonunda yer alan “de” eki çıkardığınızda cümlede herhangi bir bozulma meydana gelmiyorsa bu ek bir bağlaçtır. TDK’ye göre bağlaç olarak kullanılan ekler her daim ayrı yazılır. Siz de kelimesi her zaman “siz de” şeklinde ayrı kullanılmalıdır. Bu sözcüğün “sizde” olarak bitişik kullanılması yanlış olarak kabul edilir. Buna göre size de doğru yazılışı şu şekildedir: