Uludağ İhracatçılar Birliği Başkanı İbrahim Burkay, son 10 yılda Gaziantep, Konya, Kayseri atağa kalkarken Bursa'nın yerinde saydığını söyledi. Burkay, Bursa'da ki sanayi sektörünün büyük çoğunluğunun otomotiv sektöründen beslendiğini vurgulayarak, bu sektörün şehrin geleceği için büyük bir tehdit oluşturduğunu, Bursa'nın vizyon bir marka şehir olabilmesi için diğer sektörlerinde sanayi de öncülük yapması gerektiğini söyledi.
Birlik Vakfı Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 'Cuma Meclisi' sohbetlerinin konuğu olan İbrahim Burkay, Bursa'da ki sanayi sektörünün büyük çoğunluğunun otomotiv sektöründen beslendiğini hatırlattı. Bu sektörün gelecek adına tek başına yeterli olmayacağını dile getiren Burkay, otomotiv sektörüne gebe kalındığında gelecekte kent için büyük bir tehdit oluşacağını, Bursa'nın vizyon bir marka şehir olabilmesi için diğer sektörlerde de öncülük yapması gerektiğini ifade etti.
Bursa'nın bu anlamda çok önemli bir alt yapıya sahip olduğunu belirten Burkay, bunu uygulayabilmek için çeşitli projelere ihtiyaç duyulduğunu, bunun yanı sıra kent dinamiklerinin koordinasyonun bunda çok önemli bir etken olduğunu, tüm bunları uygulamanın neticesinde Bursa'nın sanayi ve ticaret sektörlerinde gelecekte dünyada ki öncü şehirler arasına dahil olabileceğini kaydetti.
Uludağ İhracatçılar Birliği Başkanlığı'nı 7 yıldır yürüttüğünü dile getiren İbrahim Burkay, bu süre zarfında dünyanın çeşitli ülkelerine iş seyahatleri gerçekleştirdiğini ifade etti. Dünyanın her ülkesinde ekonomi, ticaret ve sanayi anlamında geçmişe nazaran müthiş bir değişim yaşandığını ve çeşitli gelişmelerin kaydedildiğini belirten Burkay, Bursa bu değişimlerden nasibini almadığı için ticaret ve sanayi hacminde yeterli oranda artış gerçekleşmediğini ifade etti.
Böyle devam ettiği takdirde, kentimiz adına gelecekte sıkıntılı günlerin bizi bekleyeceğini belirten Burkay, Ülkemizde Gaziantep, Konya, Kayseri gibi şehirlerin son 10 yılda atağa kalktığını fakat Bursa'nın olduğu yerde saydığını belirtti.
Türkiye’de meslek lisesinden mezun olan öğrencilerin iş dünyası için yeterli sayıda olmadığını belirten Burkay, şunları söyledi: “Geçmişte yapılan bazı değişiklikler neticesinde, öğrenciler meslek liselerini pek tercih etmiyorlardı. Fakat meslek lisesi mezunlarının kat sayı sorunu ortadan kaldırılınca öğrencilerin meslek liselerini tercih etmelerinde önemli oranda artış yaşandı. Bu durum iş dünyasının lehine bir durumdur. Çünkü bu noktada bizim en büyük sıkıntımız kalifiyeli eleman bulamamadır. Ayrıca bana göre meslek lisesinde ki ders müfredatına iş dünyasının müdahil olması gerekir. Çünkü oradan mezun olan gençlerimiz bizlerin yanında çalışacak. Onların neye ihtiyacı olduğunu ve bilgi ve tecrübe noktasında ne verilmesi gerektiğini bizler biliriz.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz