Son dakika haberine göre Muğla'da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı'nın (32) 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan yargılandığı davada haksiz tahrik indirimi uygulanarak verilen 23 yıl hapis cezası kararıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Gültekin ailesinin kararı istinafa taşıması üzerine İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Mahkemesi, davanın yeniden görülmesine karar verdi.
Gültekin'i katleden Avcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası 'haksız tahrikle' 23 yıla indirilmişti.
Avcı tarafından katledilen Gültekin'in ailesi ve Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı davada çıkan 'indirimli' kararı istinafa taşımıştı.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin'i katlettikten sonra yakalanarak adliyeye sevk edilen Cemal Metin Avcı, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme” suçundan tutuklanmıştı.
Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu tespit edilmişti. Gözaltına alınan Mertcan Avcı da tutuklanmış ve duruşma sırasında tahliye edilmişti.
Yapılan yargılama sonunda Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 20 Haziran tarihinde görülen davanın 13'üncü duruşmasında, Cemal Metin Avcı'nın “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçundan yargılandığı davada karar çıkmıştı.
Mahkeme heyeti, 23 aydır tutuklu Avcı'ya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis vermiş ardından haksız tahrik indirimi uygulayıp, cezayı 23 yıla düşürmüştü.
Mahkeme, tutuksuz sanık Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, boşandığı eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan'ın ise beraatına karar vermişti.
Kararı değerlendiren Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir şunları söyledi;
“İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi istinaf talebini esastan reddetmemiş, karardaki hukuka aykırı olan kısımların ancak duruşma açılması yoluyla yeniden yargılama yapılmasıyla giderilebileceğine hükmetmiştir. Bu yönüyle 15 Şubat tarihinde bir duruşma günü verilmiştir. Şayet kararın hukuka uygun olduğu düşünülseydi, istinaf talebi esastan reddedilebilecekti. Fakat mahkemenin gerekçesinde vurguladığı üzere karardaki hukuka aykırılıkların düzeltilmesi ancak, yeniden yargılama ve duruşmayla giderilebileceğinden 15 Şubat tarihine 4. Ceza dairesi tarafından duruşma günü verilmiştir. Bu son derece önemli bir gelişmedir. Biz adaletin tecelli edeceğini maddi gerçeğin ortaya çıkacağını ve hakkaniyetin tesis edileceğini düşünüyoruz. Sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek."