Ege Denizi'nde bir deprem daha meydana geldi. Pazartesi günü gerçekleşen İzmir açıklarında gerçekleşen son deprem sonrasında artçı sarsıntıların devam edeceği, uzmanlar tarafından söylenmişti. Son depremler ile ilgili çeşitli rakamlar duyuruluyor ancak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından 5.5 büyüklüğünde olduğu açıklandı. BDTİM'deki bilgilere göre; İzmir'deki ilk sarsıntı 4.1 büyüklüğnde, son sarsıntı ise 5.5 büyüklüğünde gerçekleşti.
İzmir, son depremler ile sallanmaya devam ediyor. Duyurulara göre, İzmir'i sallayan son depremler saat 22.33'te başladı ve en hissediliri saat 22.50'de gerçekleşti. İlk depremin boyutu artçı kategorisinde; 31 km derinlikte 4.1 büyüklüğünde hissedildi.
Daha önce Çanakkale tarafında çeşitli sarsıntılar gerçekleşmiş, bölgede büyük panik oluşturmuştu.
Yalova Üniversitesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Recep Hayri Eren, Ege Denizi'ndeki depremin İstanbul'da beklenen depremi tetiklemesinin mümkün olmadığını dile getirdi.
İstanbul, Bursa ve İzmir'de hissedilen son dakika korkutan deprem
Yalova Üniversitesi Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Recep Hayri Eren Marmara bölgesini rahatlatacak açıklamalarda bulundu. Ege'de meydana gelen depremin İstanbul depremini tetiklemesinin mümkün olmadığını belirten Eren, "Ege'deki deprem karakteri düşey faylardan oluşmasıdır. Deprem her ne kadar 6.3 olsa da yıkım etkisi düşük bir deprem. Yerin oldukça altında olması yıkıcı olmasının önüne geçti. Bu düşey faylarda yaşanan bir enerji boşalmasıdır. Bu depremin İstanbul depremini tetikleme ihtimali yok. Zira bunlar ayrı 2 fay hattı. O nedenle halkımızın içinin rahat olmasını istiyoruz. Bu deprem İstanbul depremine herhangi bir etkide bulunmaz. Zaten İstanbul depremini beklediğimiz fay hattında da henüz deprem üretecek bir birikim yok" dedi.
"BUNDAN SONRA ARTÇI DEPREMLER OLACAKTIR"
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin en az 30 kilometrelik bir fayın kırılması sonucunda oluşmuş olabileceğini belirtti. Depremin bir tarafı düşen, bir tarafı yükselen bir kırılma ile meydana geldiğini belirten Sözbilir, fayın doğu-batı yönünde olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Sözbilir, büyüklüğü nedeniyle bir çok ilde hissedilen depremin ana şok niteliğinde olduğunu belirterek, "En az 30 kilometrelik bir fayın kırılmasıyla oluşmuş bir deprem. Bundan sonra artçı depremler olacaktır." ifadesini kullandı.