HABER

Son söz Yargıtay'ın

ANKARA (İHA) - Futbol camiası nefesini tuturak Yargıtay'ın vereceği karara gözlerini çevirdi. Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Merkez Hakem Kurulu (MHK) seçimlerinin iptaline ilişkin verdiği kararda son sözü Yargıtay söyleyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Kemal Ulusu'nun 22 Temmuz 2004'te yapılan Merkez Hakem Kurulu (MHK) seçimlerin iptali için açtığı davanın temyiz duruşması bugün Yargıtay'da yapıldı. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nde görülen davanın duruşmasına, Ulusu'nun avukatı Mehmet Akif Uçar ve Futbol Federasyonu'nun avukatı İsmail Özersin katıldı. Özersin, yerel mahkemenin seçimlerin iptaline ilişkin verdiği kararın bozulmasını istedi. Futbol Federasyonu'nun özerk bir kuruluş olduğunu söyleyen Özersin, MHK üyelerinin yasaya göre Genel Kurul tarafından seçildiğini belirtti. Seçimlerin iptal edilmesi durumunda Türk takımlarının FİFA tarafından tanınmaması durumunun ortaya çıkacağını, bunun da Türk futbolunu kaosa sürekleyeceğini savunan Özersin, "Ekonomik bir güç ve endüstri olan bir kulubün kupalara katılmaması ülkemiz için kötü neticelere sebep olur. Sayın Kemal Ulusu bu neticeleri bilmesine rağmen, konuyu Genel Kurul'da çözmesi gerekirken konuyu adli yargıya intikal ettirmiştir. Buna ne Kemal Ulusu'nun ne de hiçkimsenin hakkı olmadığı görüşündeyiz" diye konuştu. Kemel Ulusu'nun Genel Kurul'da listelere itiraz etmediğini söyleyen Özersin, bu konuda da herhangi bir beyanının olmadığını söyledi. Ulusu'nun dava açmasını eleştiren Özersin, "Kemal Ulusu'nun kanunda aradığı şartlar kendi listesinde yok. Bu da olmadığı için dava açmaya da hakkı yok" dedi.

Ulusu'nun avukatı Uçar ise Özersin'in 'Kemal Ulusu Genel Kurulda listelere itiraz etmedi' yönünüdeki sözlerine cevap verdi. Uçar, Ulusu'nun seçimlerden sonra bir ay boyunca Futbol Federasyonu ile görüşmeye çalıştığını ancak bir sonuç alamadığını söyledi. Bunun üzerine araya giren Mahkeme Başkanı 'Efendim onlar sizin aranızdaki şeyler' diyerek polemiğin büyümemesini önledi. Açtıkları davanın Türkiye Futbol Federasyonu Kanunu'nun 15. maddesine dayandığını söyleyen Uçar, "MHK, 9 asil 9 yedek üyeden oluşması gerekir. Bunlardan 7 tanesi faal olmayan hakemlerden ikisi ise sporda 10 yıllık deneyimi kişilerden seçilmesi gerekirdi. Ancak, Oğuz Sarvan'ın listesinde bu nitelikte iki kişi yok. Bu nedenle yerel mahkemenin verdiği kararın onanmasının istiyoruz" dedi.

Yüksek Mahkeme kararın daha sonra açıklayacağı bildirerek duruşmayı bitirdi.

Öte yandan, Kemel Ulusu'nun MHK seçimlerine ihtiyati tedbir kararı konulması ve MHK'ya kayyum atanması için açtığı davanın temyiz duruşması da bugün Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nde görüldü. Ulusu'nun açtığı bu ikinci dava ile ilgili Ankara 17. Asliye Hukuk Mahkemesi, MHK üyelerinin görevden alınması talebini reddederken, kayyum atanması için ise görevsizlik kararı vermişti. Bugün tarafları dinleyen Yüksek Mahkeme kararını daha sonra açıklayacak.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler