Endonezya'nın turistik şehri Bali'de gerçekleşen saldırı 2 aşamalıydı. İlk olarak bir gece kulübünde kendini patlatan bir canlı bomba ve akabinde dışarıda bomba dolu bir araç... Bilanço çok ağırdı; 88 Avustralya, 38 Endonezya, 27 İngiliz, 7 Amerika, 6 isveç ve 3 Danimarkalı öldü, 209 kişi yaralandı.
15 ve 20 Kasım 2003 tarihlerinde bomba yüklü 4 farklı araç şehri kan gölüne çevirdi.
Beslan'daki Rehine Krizi (aynı zamanda Beslan okul kuşatması ve Beslan katliamı olarak da anılır) üç gün sürmüş ve 1.100 rehine alınmış, bunların 300 'den fazlası öldürülmüştür. Önemli bir kısmı İnguş ve Çeçenlerin, 1 Eylül 2004 tarihinde 1.100 'den fazla insanın (777 çocuk) rehin alınmasıyla, Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyetinde bulunan Beslan kasabasındaki bir okulda gerçekleşmiştir. Rehineleri alan grup, Çeçen savaş kumandanı Şamil Basayev tarafından İkinci Çeçen Savaşını sonlandırmak istediğini duyurmak için eylemi gerçekleştirmiştir. Eylemin üçüncü gününde; Rus güvenlik güçleri tanklar, yüksek tahrikli basınç bombalar ve diğer ağır silahları kullanarak binaya girmişlerdir.[5] Patlamaların ardından, etrafı çevrilen binada Rus güvenlikleri ve eylemciler arasında silahlı çatışma meydana gelmiştir. Çatışmaların sonunda, aralarında 186 çocuğun bulunduğu, en az 334 rehinenin öldürüldüğü, yüzlerce rehinenin yaralandığı ve birçok insanın kaybolduğu bildirildi.
7 Temmuz 2005 günü Londra bir dizi bombalı saldırı ile karşılaştı. 21 Temmuz'da saldırılar tekrarlandı. El-Kaide saldırıları üstlendi. Saldırılar otobüs durağı, metro istasyonu gibi şehrin ulaşım sistemini hedef aldı.
Saldırılar G-7 Zirvesi İskoçya'da yapılırken gerçekleşti.
Saldırıların ardından İngiliz hükûmeti terörle mücadele yasalarında bir dizi değişikliğe gitmek istedi. Ancak bu değişiklik istekleri insan hakları ve diğer temel haklar çerçevesinde direnişle karşılaştı.
Saldırılardan sonra Londra'da terör korkusu artarken İngiliz polisi de yanlışlıkla Brezilyalı bir elektrikçiyi metroda trene binerken vurdu.
Saldırı 18 Ekim 2007'de gerçekleşti. 139 kişinin öldüğü ve 450 kişinin yaralandığı terör eylemi Eski Başbakan Benazir Butto'nun karşılanması sırasında oldu.
Bombay Saldırısı, 26 ve 29 Kasım 2008 tarihlerinde Hindistan’ın en büyük şehri olan Bombay’a Pakistan’dan deniz yoluyla sızan İslamcı teröristler tarafından şehrin 10 ayrı noktasında yapılan silahlı ve bombalı saldırılar sonucu 173 kişinin ölümü, 308 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bir seri intihar eylemi.
Tek bir saldırı olmasa da bu listede olması gereken başka bir terör örgütü.
Hindistan’ın kuzeydoğusunda bulunan Assam eyaletinde köylüleri hedef alan silahlı saldırılarda en az 62 kişi yaşamını yitirdi. Sonitpur bölgesinde öldürülenlerden çoğu kadın ve çocuktu. Saldırının ardından bölgede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
Etnik kimliklerinin tehdit altında olduğunu öne süren Bodo Ulusal Demokratik Cephesi (NDFB), bağımsızlık için 1998’den beri silahlı mücadeleye girişti.
Assam’daki katliam Hindistan hükümeti tarafından şiddetle kınandı. Bakanlar kurulu toplantı öncesi saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.
Öldürdükleri insan sayısı sayamayacak kadar çok olan bu örgütün eylemleri tek bir eylem gibi değerlendirilebilir. Şeriata göre hareket eden örgüt 3 senedir dünyaya kan kusturuyor. İnfaz sayısı yabancı kaynaklara göre 11 binin üzerinde olan örgüt son günlerde ülkemizdeki huzursuzluğun (PKK ile) baş sebeplerinden biri.