ABD'nin emriyle başlayan operasyona Rusya da hızla müdahil oldu, gece boyunca uluslararası telefon trafiği durmadı. Suudi Arabistan'dan gelen Katar'ın Hamas ve Müslüman Kardeşler'le bağını kesmesi yönündeki açıklama, Filistinli örgütte şok etkisi yarattı.
RUSYA DA DEVREYE GİRDİ
Krizin çıkması için düğmeye basan ABD'liler, gece boyu telefon trafiğiyle görüşmeler yaptı. Rusya da devreye girdi, Vladimir Putin Katar lideriyle telefonda konuştu.
Ürdün ve Moritanya'nın katılımıyla Katar'ı yalnız bırakan ülkelerin sayısı dokuza çıktı. Moritanyalılar, hükümetin kararına rağmen Katar büyükelçiliği önünde destek gösterisi düzenledi.
Katar'ın dünya markası medya ağı Al Jazeera televizyonunun Kudüs'teki ofisi bir grup fanatik Yahudi tarafından basıldı. Fanatikler, İsrail'den kanalın ofisini kapatmasını istiyor.
FANATİK YAHUDİLERDEN EL-CEZİRE OFİSİNE BASKIN!
Bir Yahudi öncülüğünde toplanan grup, "terör örgütlerine destek verdiğini" iddia ettikleri kanalın Batı Kudüs'teki ofisinin kapatılmasını istedi. Kanalın kapatılması talebinin yer aldığı afişi taşıyan grup, kışkırtıcı açıklamalar yaptıktan sonra ofisten ayrıldı.
Katar merkezli El-Cezire televizyonunun Batı Kudüs'teki ofisine baskın düzenleyen bir grup fanatik Yahudi, bu ofisin kapatılmasını istedi.
El Cezire'de yayınlanan habere göre, fanatik Yahudilerden oluşan bir grup, El-Cezire'nin Batı Kudüs'ün Malha bölgesinde yer alan ofisine baskın yaptı.
Baruch Marzel adlı bir Yahudi'nin öncülüğündeki grup İsrail hükümetinden, "terör örgütlerine destek verdiğini" iddia ettikleri kanalın ofisinin kapatılmasını istedi.
Kanalın kapatılması talebinin yer aldığı bir afişi taşıyan bu kişiler, ofiste yaptıkları kışkırtıcı açıklamalardan sonra binadan ayrıldı.
İsrail makamlarından ise şimdiye kadar olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
Katar ile Körfez ülkeleri arasında yaşanan krizin ardından, Suudi arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, El-Cezire televizyonunun ülkedeki ofisinin kapatıldığını açıklamış, daha sonra Katar ile diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürdüğünü duyuran Ürdün de kanalın başkent Amman'daki ofisinin kapatılacağını belirtmişti.
Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Yemen "teröre destek vermekle suçladıkları" Katar ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.
Katar'a karşı yapılan diplomatik ablukaya Maldiv Adaları ve uluslararası toplumca meşruiyeti olmayan darbeci general Halife Hafter destekçisi Libya Tobruk hükümeti ile Moritanya da katılmıştı. Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, ülkelerinin hava sahasını Katar'a kapatarak, Katarlı diplomatların 48 saat içerisinde ülkelerinden ayrılmasını istemişti. Katar ise söz konusu iddiaları yalanlamış, ülkenin bir süredir "amacı devlete zarar vermek olan ve tamamı uydurma olan bir iftira kampanyasına maruz kaldığını" vurgulamıştı.