Twitter 140 karakter veya daha azında, size hayalinizdeki işi bulmada yardımcı olabilir. Eğer nereye bakmanız gerektiğini bilirseniz Twtter, iş başvurularıyla ve profesyonel networking sayfalarıyla dolu.
Aramalar: İstediğiniz işe uygun kelimeleri arama çubuğunu kullanarak aratın. En iyi sonuçlar için, çalışmak istediğiniz iş alanına ve bölgeye dair kelimeleri kullanın; örneğin, 'reklam yazarı', 'İstanbul' gibi.
Etiketler (hashtag): #işilanı veya #kariyer gibi etiketlerle arama yapmak iş arayanların yayınladığı bir dolu sonuç getirecektir.
Facebook sosyal medyanın tartışmasız ezici gücü. Facebook çalışanlarına göre Facebook'ta iş aramanın en iyi yolları bunlar:
Bazı sayfaları beğenin: Çoğu firma sosyal medyada aktiftir. Bu firmaların Facebook sayfalarını beğenerek etkinlikleri ve var olan iş pozisyonları hakkında güncellemeleri alabilirsiniz.
Sadece ben/Herkese açık: Facebook gizlilik ayarlarınızda iş ve eğitim bilgilerinizi 'Herkese açık' yapıp herkesin iş geçmişinizi görmesini sağlamayı göz önünde bulundurun.
Güncel kalın: Tüm iş ve eğitim bilgilerinizin güncel olduğundan ve şu anki pozisyonunuzu ve geçmiş deneyimlerinizi yansıttığından emin olun.
Belki de en bariz iş arama sitelernden biri olan LinkedIn profesyonellerin network tecihi.
Bağlantı kurun: Facebook'takinin aksine LinkedIn'de tanımadığınız kişilerle bağlantı kurmak daha az garip, çünkü buradaki herkes networking fırsatları kolluyor. İlgi alanınızdaki kariyerlere sahip kişiler ile bağlantı kurun. İlham olması açısından kullanıcıların site üzerinden networking ile gelen başarı hikayelerini paylaştıkları LinkedIn'in 'Member Stories' (Üye Hikayeleri) blog'unu ziyaret edin.
İş Panosu: Site; öneri ve bağlantıların yanı sıra, neredeyse her alandaki iş fırsatlarını içeren İş Panosu da sunuyor.
Tavsiyeler: Profilinizdeki bir bölümde arkadaşlarınız tarafından sizin hakkınızda yapılmış tavsiyeler bulunur. Bu tavsiyelerden olabildiğince fazla edinmeye çalışın ve sayfanızın beğenilirliği anında artacak.
Daha çok paylaşım yapın: LinkedIn'ın Kariyer Uzmanı Nicole Williams'ın belirttiğine göre, bağlantılarınızla makaleler ve içerikler paylaşmanız işe alım görevlisi tarafından fark edilme şansınız 10 kat artırır. Bir içerik paylaştığınızda bu sizin endüstrideki bilginizi gösterir.
Tumblr da iş aramada size yardımcı olabilir.
Etiketleri (tag) aratın: Arama çubuğuna "iş ilanı", "kariyer" gibi tag'leri yazıp aratın. Tag sever bu blog topluluğunda sapla samanı ayırmak biraz uğraştırıcı olsa da yine de Tumblr'a açık iş pozisyonları ilanı veren bir çok iyi firma bulacaksınız.
Pinterest sadece düğün tavsiyeleri ve nefis tarifler bulmanın da ötesinde işe yarar.
Özgeçmişinizi pinleyin: Standart tek sayfa formattan sıkıldınız mı? Pinterest panosuna özgeçmişinizi pinleyin. Deneyiminizdeki belli kısımları vurgulayabilir, fotoğraflar ve linkler ekleyebilirsiniz. Sidecar'da sosyal medya yöneticisi olan Rachael G. King'in oluşturduğu 'yaşayan özgeçmiş'e göz atın.
Bu sayfaları takip edin: Sonsuz iş tüyoları ve fırsatları için bu 7 faydalı Pinterest panosunu takip edin.