Samsun'da, “Sürdürülebilir Rekabetçi Türkiye İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözüm Belirleme Seminer ve Çalıştayı” düzenlendi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Rotary Kulübü ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliğinde, “Sürdürülebilir Sorumluluk Rekabetçi Türkiye İçin Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözüm Belirleme Seminer ve Çalıştayı” Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminer ve çalıştaya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Rotary Kulüplerinin üyeleri ve firma temsilcileri katıldı.
Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği ve Proje’nin Komite Başkanı Tülin Seçen, gerçekleştirdikleri projenin dünyaya örnek olacağını, hedefleri arasında Türkiye’de dünyaya örnek KOBİ’lerin oluşmasını ve iş dünyasında işbirliği ile rekabetin güçlendirilmesini de sağlamak olduğunu söyledi. Seçen ayrıca, Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) projesinin insan hakları, çalışan hakları ve çalışma standartları, iş yerinde sağlık, emniyet ve çevre koşulları, çalışanların karar almak süreçlerine katılımı, çevreye duyarlılık, ekolojik denge ve çevrenin korunması ve yolsuzluğun önlenmesi gibi konuları içerdiğini ifade etti.
‘Değişim ve Kurumsallaşma’, ‘KSS’nin İşletmelere Katkısı’, ‘Başarı Hikayeleri’ balıklarında katılımcılara sunum yapan Tülin Seçen, “Düzenlediğimiz proje bütçesi de dahil çok büyük. Projede, Türkiye pilot ülke. 81 ilimizde toplam 100 seminer vereceğiz. Bugün burada Türkiye genelinde 16’ncı seminerimiz. Gittiğimiz yerlerde ticaret ve sanayi odalarının büyük desteğini alıyoruz. Seminerler sonunda bir yol haritası hazırlanacak ve bunu kamu politikası oluşturulmasında kullanacağız. Sonra da proje, dünyada yaygınlaştırılacak. Onun için etkin bir biçimde projeyle ilgili seminerler düzenlemekteyiz” dedi.
Ülkelerin sürdürülebilirliği, ülkelerin ekonomik kalkınmışlığının ancak kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerinin işletmelerin bünyesinde hayata geçirilerek mümkün olabileceğini kaydeden Tülin Seçen, “Dünya akıl almaz bir hızla değişiyor. Küreselleşmeyle birlikte iş dünyası değişimin en önemli aktörü konumunda. Dünyada ekonomilerin neredeyse yüzde 95’ini küçük ve orta ölçekli işletmeler oluşturuyor. Biz eğer bu küçük ve orta ölçekli işletmelerin yapılarını kuvvetlendirir, onların daha kalıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını sağlar, daha karlı ve daha kurumsal bir işletme haline dönüştürmelerine katkı verirsek, dolayısıyla bu durum ekonominin de kalkınmasına hizmet eder. Böylelikle ekonomik döngü içine giremeyen dezavantajlı grupları, ekonomik çarka dahil edilmelerini sağlayabiliriz. Günümüz dünyasında değişimin farkında olmak, fırsatları değerlendirmek ve değişimi anlamak, algılamak durumundayız. Değişime uyum sağlayamazsak rakiplerimizde rekabet şansımızı kaybederiz. Dünyada hala birçok insan aç, evsiz ve eğitimsiz. Çocuk yaşta ölüm oranları çok yüksek. İş güvenliği, kayıt dışı gibi unsurlar önemli sosyal sorunlar olarak önümüze çıkmakta. Küresel ısınma hem bugünümüzü hem de geleceğimizi tehdit ediyor. İşte bizler tüm bu sorunlara karşı kendimizi sorumlu hissederek, bu projeye sahip çıktık” diye konuştu.
Seminer ve Çalıştay’ın Samsun organizasyonunu yapan Karadeniz Rotary Kulübü Dönem Başkanı Mehmet Koçak ise katılımcılara ve projeye katkı verenlere teşekkür etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz