Fakat SSD disklerin hız avantajına rağmen bizler hala mekanik diskler de ısrar ediyoruz. Peki, neden SSD disk kullanmıyoruz?
SSD kısaltmasının açılımı Solid State Disk ve bunun da Türkçe anlamı Katı Hal Sürücüsüdür. Mekanik diskler (içerisinde dönen bir disk ve bu diskin üzerinde gidip gelen mekanik bir kafa (okuyucu) yardımı ile çalışan sabit diskler) içerisinde diskin çalışma sürecinde hareket eden ekipmanlar bulunur. SSD diklerde ise herhangi bir ekipman bulunmaz ve bellek modüllerine benzerler. SSD diklerin içerisnde sadece verinin kaydedileceği alanlar yer alır. SSD disklerin kontrolcüleri bu alanları doldurup boşaltarak diskin çalışmasını sağlarlar.
SSD disklerin ilk hayatımıza girmesi 1950’li yıllara dayanıyor. 19502li yıllarda Magnetic Core Memory modülleri geliştirilmiş ve bu modüller okunabilir belleklerin yaratılmasında kullanılmıştı. İşte SSD’nin temel yapısı da bu modüllere dayanıyor. 1970 ve 1980’li yıllarda ROM bellek olarak karşımıza çıkan bu modülleri ilk olarak IBM, Amdahl ve Cray markalarının süper bilgisayarlarında kullanıldı.
1983 yılında Sharp markasına ait 128 Kilobyte’lık SSD kartuşlar çıktı ve bu günden itibaren SSD’ler depolama için kullanılmaya başlandı. 1984 yılında Tallgrass Technologies Corporation tarafından 40 ve 20 MB kapasiteye sahip yedekleme üniteleri piyasaya sunuldu ve bu tarihten sonra SSD teknolojisi yavaş yavaş gelişmeye başladı.
Günümüzde ise SSD diskler birer sabit disk olarak kullanılıyorlar. Bunun avantajları ve dezavantajları bulunuyor tabii ki.
[
****](http://www.scroll.com.tr/59181/neden-ssd-kullanmiyoruz-ssd-disklerin-perde-arkasi/2/)