YEMEK

Starbucks ABD, Satılmayan Yiyeceklerin % 100'ünü İhtiyaç Sahibi İnsanlara Bağışlayacak

"Kimse yatağa aç girmemeli.''

Starbucks ABD, Satılmayan Yiyeceklerin % 100'ünü İhtiyaç Sahibi İnsanlara Bağışlayacak

Yemek israfına karşı olan mücadeleye Starbucks da katılıyor.

Firma, yenmeyen yiyecekleri yardım kuruluşuna bağışlama amacındaki yeni bir girişimi duyurdu. ABD'deki 7.600 Starbucks dükkanı bundan böyle FoodShare (YemekPaylaşımı) isimli yeni program kapsamında, yenmeye hazır yemeklerin fazlasını dağıtacak.

Basın açıklamsında bir Starbucks çalışanının şu sözlerine de yer veriliyor:

"Kimse yatağa aç girmemeli. Bu doğru değil." O hissedilenlerin unutulması zor" diyerek anne babasının masaya yemek getiremediği günleri hatırladığını belirtiyor.

Feeding America'nın araştırmasına göre yaklaşık 50 milyon ABD'li - veya diğer bir deyişle her altı kişiden biri - yemek almaya gücü yetmeyen evlerde yaşıyor.

Starbucks ilk sene ihtiyaç sahibi ailelere ve bireylere yaklaşık 5 milyon adet yemek dağıtacak. Sonraki beş sene içinde firma, programını bağışlanabilecek yemeklerin yüzde yüzünü kurtaracak yani bağışlanmasını sağlayacak şekilde büyüterek 2021 senesi itibariyle 50 milyon insana ulaşmayı hedefliyor (aç olan ABD nüfusunun sayısına).

Bu girişim için Starbucks, Feeding America ve Food Donation Connection (FDC) ile işbirliği yapıyor. FDC, 2010 yılından beri, müşterilere artık satılamaycak durumda olan yiyecekleri Starbucks dükkanlarından topluyordu, artık hızla bozulan hazır yemekleri de toplanan yemekler portföyüne ekliyor. Yapılan açıklamaya göre, Feeding America için içinde buzdolabı olan bir minibüs Starbucks mağazalarından her gün kalan yemekleri toplayacak ve bu yemeklerin organizasyonun yemek bankası ağındaki dağıtımını gerçekleştirecek.

Starbucks yemek israfına karşı mücadeleye katılan firmaların sonuncusu. İngiltere'nin en büyük süpermarketler zinciri Tesco geçenlerde satılmayan yiyeceklerin yardım kuruluşuna bağışlanacağını açıklamıştı. Bazı Avrupa ülkeleri de yemek israfına karşı cesur hamleler atmıştı. Örneğin Fransa süpermarketlerin yiyecek israfı yapmasını yasakladı ve satıcılara, satılmayan ürünleri gübreye dönüştürme veya bağışlama zorunluğu getirildi.

Yediği Önünde, Yemediği Markette Bir Dünya Yaratmak Mümkün!

Kaynak

Dünyanın 17 Şehrinden 17 İnanılmaz Starbucks

En Çok Aranan Haberler