Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sağlık Yönetimi Çalıştayı” başladı.
İstanbul ve Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakülteleri, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü ve Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü ve Elazığ Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğü işbirliğinde Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Sağlık Yönetimi Çalıştayı” gerçekleştirildi.
Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü Konferans Salonunda başlayan çalıştayın açılışına Vali Muammer Erol, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Abdulmecit Yaşa, Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, sektör temsilcileri ve akademisyenler katıldı.
Program Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğünün çalışmalarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi ile başladı.
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürü Hakan Akgün, su ürünlerinin insanların beslenmesinde sahip olduğu önemli yer kadar Elazığ’ın ihracatında ve istihdamında da çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Elazığ Su Ürünleri Araştırma İstasyon Müdürlüğü’nün bu alanda proje üreten, araştırma yapan ve 21 ile hizmet veren bir kurum olduğunu belirten Akgün, çalıştay ile amaçlarının su ürünleri sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler, araştırma yapan uzmanlar ile akademik temsilcileri bir araya getirerek sektörün geleceğini planlamak olduğunu söyledi.
Keban Alabalık Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Şimşek ise su ürünleri sektörünün Elazığ’ın en hızlı büyüyen sektörü olduğuna dikkat çekerek, Elazığ’ın kısa sürede bu alanda birinci sıraya gelmesine rağmen sektör olarak önemli sorunları bulunduğunu kaydetti. Şimşek, sektörün en büyük sorununun arz ve talep arasında fazlalık olması olduğunu belirterek bu durumun önüne geçilmesi için pazarlama, tanıtım ve reklam gibi alanlarda çalışmalar yapılması gerektiğini de kaydetti.
Çalıştayda daha sonra bilimsel sunumlara geçildi. İlk sunumu yapan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naim Sağlam, “Balık Yetiştiriciliğinde Stres ve Sağlık Yönetimi” adlı bildirisinde balık üretiminde strese yol açan sebepler ile stresin üretim üzerindeki etkileri ve stresi giderme yöntemlerini anlattı. Sağlam sektördeki hızlı büyümeyle orantılı olarak balık üretimindeki sağlıklı yöntemlerinde geliştirilmesi gerektiğini, olumsuz üretim şartlarının üretimi düşüreceğine dikkat çekti.
Ajans23/Özge İNCE
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz