Kasap, “Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, Deniz Baykal’ı vur emri verdiğini uydurdum” dedi. Kasap’ın, daha önce de husumet beslediği 8 kişi hakkında ihbar mailleri gönderdiği belirlendi.
Kanasçı Leyla internetten
Şüpheli Kasap, ihbarı gönderdiği ‘gulderenyagci@hotmail.com’ adresini yaratırken, babasının iş yaptığı Naci Yağcı’nın eşinin adını kullanmış. Kasap, ihbarı, “Mithat Yılmaz’ın pis işlerinin araştırılıp bulunması ve adalet önünde gerekli cezayı çekmesi için kaleme aldığını” söylüyor. İhbar mailinde adı geçen “Kanasçı Leyla” ismini internetten bulmuş ve iddialarına ciddiyet kazandırmak için kullanmış. İhbarda suçladığı Mithat Yılmaz, babasının teyzesinin kızının eşi. Kasap, Yılmaz’la aralarının açılmasını ifadesinde şöyle anlatıyor: “2005-2006 yıllarında Beykoz Günyüzü Konakları’nda 4.5 milyon dolara 3 katlı bir bina satın aldı. Binanın iç dekorasyon işini yapmak için 250 bin TL’ye anlaştık. Biz üzerimize düşeni yaptık. 170 bin lira ödedi. 80 bin lirayı işlerde kusur bularak ödemedi. 2007’de işlerimiz bozuldu. 2008’de babam Aydın Kasap, karşılıksız çek keşide etmekten tutuklandı. İşler daha da kötüleşti. Hem paramızı vermediği hem de akrabamız olarak zor günlerimizde bize yardımcı olmadığı için ona karşı husumet beslemeye başladım.”
Uydurdum, DVD’yi kırıp imha ettim
Kasap, “ihbarın ciddiye alınması için, Mustafa Sarıgül’ün Deniz Baykal’ı vur emri verdiğini, 300.000 doların Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan tarafından 2A Gıda’da elden verildiğini, eylem yapıldıktan sonra 450 bin dolar daha verileceğini, Osman Şevket Aslan’ın 13 Nisan’da, Mithat Yılmaz’ı arayıp eylemi durdurun talimatı verdiğini” uydurduğunu söyledi. İddiaya göre şüpheli, Deniz Baykal’ın 13 Nisan’da AB Komiseri Stephan Füle’yle görüşmesini, CHP’nin internet sitesinden görerek ihbara eklemiş. Kasap, Milenyum Kafe’de hazırladığı ihbar metninin ekran görüntüsünü kaydedip DVD’ye yazdırmış. Oradan çıkıp Teras İnternet Kafe’de, DVD’yi laptopa takıp İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne göndermiş. Sonra da DVD’yi kırıp imha etmiş. Kasap’ın 9 sayfalık ifadesine geçmişi şöyle yansıdı: “Düzenli bir işi yok. Geçimini akrabalarından aldığı harçlıklarla sağlıyor. Sabıkası yok. Karşılıklı çek keşide etmekten hakkında işlem yapılmış, davası sürüyor.”
Gözaltındakiler serbest bırakıldı
Kasap, daha sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 12 kişiden 5’i de önceki akşam serbest bırakılmıştı. Dün de Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan, Habib Akgün, Şenol Çiftçi, Mahmut Hanedar, Bülent Şenel ve Aydın Kasap serbest kaldı. Aranan Mithat Yılmaz da polise teslim oldu.
İhbarcıdan çelişkili ifadeler
Kahraman Şeref Kasap, ifadesinde zaman zaman çelişkili açıklamalar yaptı. Mithat Yılmaz ve amcası Sinan Kasap’ı, “açıklarını bulmak için” kılık değiştirerek takibe aldığını anlatan Kasap, ifadesinde şöyle dedi: “15 Nisan sabah 08.00 sıralarında evden çıktım. Amcam, takıldığı sokaktaki bir büfenin önünde çay içerken, telefonla konuşuyordu. Kafamda şapkam vardı. Telefonla konuştuğu için beni fark etmedi. Amcam, telefonda tanımadığım birine şunları söylüyordu: ‘Mithat, Osman Başkan’dan 350 bin dolar almış, Baykal’ın ayaklarına sıkmak için, hâlâ para yok diyor, çok sıkıştım. Rusya’da bir iş var Rusya’ya gideceğim.’ Bu görüşme 15 dakika sürdü. Telefon konuşmasına şahit olduktan sonra Üsküdar’daki Milenyum Kafe’ye gittim. Burada Mithat Yılmaz hakkında internette araştırma yaptım. Adalet.gov.tr sitesine girerek Mithat Yılmaz’ın T.C numarasından hakkındaki dosyaları araştırdım. Dosyadaki suç ortaklarının isimlerini çıkarttım, ihbar metnini oluşturmaya başladım. Mithat Yılmaz’a ait olduğunu duyduğum 2A Gıda Pazarlama Şirketi’nin İTO kayıtlarına girerek adresini buldum.” Ancak polis, Sinan Kasap’ın, o görüşmenin yapıldığı iddia edildiği gün başka bir yerde olduğunu belirledi.