Bandırma'nın Edincik beldesinde, Orhan Gazi'nin oğlu Süleyman Paşa'nın Rumeli'ye geçerken atını bağladığı, yaklaşık 650 yaşındaki tarihi çınar, yıllara meydan okuyor.
Marmara Bölgesi'nin güneyinde, Bandırma-Gönen-Erdek karayolunun kesiştiği yerde bulunan Edincik'te ilk yaşamın, M.Ö 4000 yıllarında başladığı biliniyor.
Evliya Çelebi'nin tabiriyle "İnsanın yüzüne sabah rüzgarı üfleyen" Edincik, çeşmeleri, mezarlıkları, camileri, hamam, tarihi ev ve çınarlarıyla tarihi bünyesinde barındıran bir belde olarak turistlerin ilgisini çekiyor.
Bu tarih ve kültürel yapılar içinde en büyük ilgiyi belde merkezinde, Ulu Cadde ile Fabrika Sokak'ın kesiştiği noktada bulunan Süleyman Paşa Çınarı görüyor.
Orhan Gazi'nin oğlu Süleyman Paşa'nın Rumeli'ye geçerken atını bağladığı, yaklaşık 650 yaşındaki tarihi çınar, çürüyen gövdesine rağmen yıllara meydan okuyor.
Yıllar önce düşen yıldırım sonucu bir bölümü yanan, gövdesi çürüyen ve içi tamamen boşalan tarihi çınar, sadece gövdesindeki kalın kabuk üzerinde yükselerek ve yeni sürgünler vererek gelecek yıllar adına umut veriyor. Görenlerin, bırakın yeni sürgün vermesini yeşil yapraklarının olmasına bile şaşırdığı çınar, yorgun gövdesine rağmen ayakta kalmayı başarıyor.
Edincik Belediyesi ve halkın adeta gözleri gibi koruduğu tarihi çınarın bereket ve bolluk getirdiğine inanılıyor. Edincik halkı başta olmak üzere bölgeye gelen turistler, çınarın altında piknik yapıyor.
Yıkılmaması için belediye tarafından çevresine duvar çekilen Süleyman Paşa Çınarı'nın çevresinde, ağacın tarihi özelliğini anlatan Türkçe, Almanya ve İngilizce yazılar bulunuyor.
Muhabir: Zafer Akpınar
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz