Birleşik sözcükler arasında yer alan bir ifadenin doğru yazılışı hakkında açıklama yapılırken TDK kapsamındaki kurallar esas alınmalıdır. Böylelikle sulhsever gibi hem günlük konuşmalarda hem de çeşitli metinlerde kullanılan birleşik kelimelerin nasıl yazılması gerektiği açıklanabilir. Sulhsever sözcüğünün hangi kelimelerin bir araya gelmesi ile oluştuğu göz önünde bulundurulduğu zaman bu ifadenin doğru yazılışı kolaylıkla öğrenilebilir.
Türkçede sıfat-fiil eki olarak kullanılan /-er/ ile biten sever sözcüğüyle oluşturulan birleşik kelimelerin sıfat türünde olduğu bilinir. Bu birleşik sözcükler arasında yer alan sulhsever de barışsever ile aynı anlama gelen bir ifadedir. Farklı türlerdeki metinlerde kullanılan sulhsever sözcüğünün doğru yazılışı bazı durumlarda unutulabilir. "Sulhsever ayrı mı yazılır?" sorusunun ortaya çıkmasına yol açan temel neden bu sözcüğün birleşik kelimeler arasında yer almasıdır. Dolayısıyla Arapça sulh ve Türkçe sever kelimelerinin birleşmesi sonucunda oluşan bu sözcüğün TDK tarafından onaylanan doğru kullanımının açıklanması gerekir.
Sulhsever yazımı /-er/ sıfat-fiil ekiyle bittiği için kalıplaşmış olarak bitişik şekilde yazılır. Bu doğrultuda sulhsever doğru yazılışının bu birleşik kelimeyi oluşturan iki ayrı sözcük arasında boşluk bırakılmayacak şekilde olduğu hatırlatılmalıdır. Aksi takdirde sulhsever yazımı hatalı olarak kullanılmış olur. Bu sözcüğün yazılı dildeki kullanımında hata yapılmaması için sulhsever doğru ve yanlış yazılışı aşağıdaki gibi sıralanmalıdır:
Barışı seven kişi anlamına gelen sulhsever sözcüğü ile aynı anlamı ifade eden diğer kelimeler ise aşağıdaki gibidir: