Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Süper Bir Fikrim Var!’ isimli proje yarışmasında ödüller sahibini buldu.
Finalde öğrenciler tarafından geliştirilen 17 proje yarıştı. Üniversite öğretim elemanlarından oluşan jürinin yaptığı değerlendirmeye göre ilk 5’e giren projelere ödülleri verildi. Yarışmaya katılan öğrenciler projelerinde yoğunlukla atık malzemeler kullandıklarını ve projeyi cüzi maliyetlerle ortaya çıkardıklarını kaydettiler.
Final programına katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat, projede emeği geçen öğrencilere ve danışman hocalarına teşekkür ederek gençlerin cesaret gösterip yarışmada fikirlerini ortaya koymalarının önemli bir basamak olduğunu söyledi.
Ülkenin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için en önemli unsurun nitelikli bilgi ve insan gücü olduğunu belirten Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Tanak, “Amasya Üniversitesi ailesi olarak öğrencilerimize fikirlerini sunabilecekleri, inovatif düşünme yeteneklerini ortaya koyabilecekleri bir platform oluşturmaya çalıştık. ’Yeni Fikirler, Yeni Ürünler’ parolasıyla düzenlediğimiz bu etkinlikle öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulamaya dökmelerini, onlara bilim ve AR-GE dairesinde teknoloji geliştirmenin önemini kavratmayı amaçlıyoruz. Öğrencilerin bir yıllık emekleri sonucunda birbirinden ilginç 17 proje ortaya çıktı. Her ne kadar ilk beş dereceye giren proje ödüllendirilse de bizim nazarımızda hepsi ödülü hakkediyor. Tüm projeler, tüm fikirler ülkemiz açısından müthiş kıymetlidir. Yarışmaya katılım sağlayan tüm öğrencilerimize ve proje danışmanı öğretim elemanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ödül alan projeleri açıklayan Jüri Başkanı Prof. Dr. Telhat Özdoğan ödül alan, almayan bütün yarışmacıları ve proje danışmanlarını tebrik ederek, "Öğrencilerimizi özgün projeler üretmeye teşvik etmeye çalışıyoruz. Tüm gayretimiz gençlerimizin çağın gereksinimlerine uygun kendi bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirilmesine katkı sağlamaktır. Kısıtlı zamanda fikirlerini kısıtlı maliyetlerle ortaya koyan arkadaşlarıma ve danışman hocalarına çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yarışmada birincilik Arı Kovanı adlı projeye verilirken proje danışmanı Öğr. Gör. Suat Şahin, projelerinin gerçek hayatta da uygulanabilir bir proje olmasını istediklerini kaydetti.
Şahin, “Proje konusunu araştırırken arıcılıkla uğraşan vatandaşlarımızın kış aylarında yaşadığı arı kaybını en aza indirebilecek bir tasarım yapma konusunda öğrencilerimizle fikir birliğine vardık ve bu projemizi hayata geçirdik. Yaptığımız projeyle yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak arıların kış aylarında ihtiyaç duydukları uygun yaşam ortamını sağlamayı amaçladık. Arı kovanlarının üzerine yerleştirdiğimiz güneş panelleri yardımıyla elde ettiğimiz elektrik enerjisini kaynak olarak kullandık. Sonuç olarak ortaya çok güzel bir proje çıkardığımız için öğrencilerim ve ben çok mutluyuz. Öğrencilerime emeklerinden dolayı teşekkür eder bundan sonraki hayatlarında da başarılarının devamını dilerim" ifadeleriyle projeyi tanıttı.
Jüri değerlendirmesi neticesinde dereceler şu şekilde belirlendi: 1. Akıllı Arı Kovanı, 2. Şarj Eden Peçetelik, 3. Kapanan Kasis, 4. Güneş Enerjili Bisiklet ve 5. Mini Güneş Takip Sistemi oldu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz