HABER

Suriye dramını yaşatan ana şehir filmine yoğun ilgi

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

Suriye sınırında yer alan ve resmi kayıtlara göre 90 bin nüfusu olan Kilis, 130 bine yakın Suriyeliye kucak açtı.

Bugün iki halkın huzur ve barış içinde yaşadığı Kilis, bu örnek davranışıyla Nobel Barış Ödülü’ne de aday gösterildi. Duyarlılık ve fedakarlık örneği bu davranışın Türk ve dünya kamuoyuna duyurulması amacıyla Kilis Belediyesi tarafından T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun katkılarıyla hazırlanan ‘Ana Şehir’ isimli reklam filmi yoğun ilgi görüyor.

Suriye geneline hızla yayılan iç savaş, milyonlarca Suriyeliyi vatanlarını terk etmeye mecbur bırakırken, sınır komşusu Türkiye onlara ilk kucak açan ülke oldu. Hükümetin başlattığı seferberlik sürecinde Kilis Belediyesi de aynı hassasiyetle tavır sergileyerek Türk ve dünya kamuoyunda takdir topladı. Kilis Belediyesi, altyapı hizmetleri ve sosyal politikalar konusunda üstün bir başarı sergileyerek Suriyeliler’in şehre ve hayata en kısa sürede adapte olabilmesini sağlarken hazırladığı reklam filmiyle de yaşanan dramın ne kadar acı boyutlarda olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Mültecileri Şefkatiyle Bağrına Basan Şehir

İç savaşın yıktığı umutları onarmanın sevgi ve şefkatle mümkün olabileceğini kanıtlayan Kilis, bu düşünce ve davranışını dünya kamuoyuyla paylaşıyor. Kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliyi bir anne şefkatiyle bağrına basan Kilis, Türkiye’nin vicdani göçmen politikasının arkasındaki duygu ve düşünceyi Türk ve dünya kamuoyuna duyurmak amacıyla “Ana Şehir” adlı reklam filmini hazırladı. Genna İstanbul Kreatif Ajansı tarafından çekilen ve yönetmenliğini İspanyol Eduardo Vieitez’in yaptığı filmde Suriyelilerin yaşadığı acılar, annesini kaybeden küçük bir Suriyeli kız çocuğunun gözünden anlatılıyor. Halep’te bir bombardımanda annesini kaybeden küçük kız, Suriyeli bir kâfileyle geldiği Kilis’te, Kilisli bir kadını ölen annesine benzetiyor. Annesi olmadığını anlayınca büyük bir hayal kırıklığı yaşamasına rağmen Kilisli anne ona gerçek annesi gibi kucak açıyor. Aslında Kilis, tüm Suriyelilere aynı şefkatle kucağını açıyor.

Kilis Kendi Nüfusundan Fazla Göçmeni Kabul Etti

Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara “Ana Şehir” filmiyle ilgili yaptığı açıklamada “Göç hareketinin merkezinde bulunan sınır şehri Kilis dramatik gerçeği en acı haliyle gördü ve yaşadı. Türkiye’nin Suriyeli göçmen siyaseti tamamen vicdan ve merhamet üzerine kuruludur” dedi. Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kilis kendi nüfusundan fazla göçmeni kabul etmekle kalmadı, aynı zamanda bu şehirde yaklaşık beş yıldır Türkler ve Araplar barış içinde yaşadılar ve yaşamaya devam ediyorlar. Hem de Suriye tarafından provokasyon amaçlı atılan füzelere rağmen. Kilis halkı Suriyeli misafirlerini bir anne şefkatiyle kucakladı ve ‘ana şehir’ ünvanını kazandı. Filmimiz bu olguyu bütün samimiyeti ve gerçekliğiyle Türk ve dünya kamuoyunun gözlerinin önüne sermektedir.”

FİLMİN KÜNYESİ

Film Adı: Ana Şehir

Reklamveren: Kilis Belediyesi

Reklam Ajansı: Genna Istanbul

Öykü: A. Selim Tuncer

Yaratıcı Yönetmen: Nilüfer Gülata

Senaryo: Nilüfer Gülata

Yaratıcı Grup: Gökhan Üstünel, Şahin İnan, Ayşegül Kayıkçı, Hüseyin Güleç

Müşteri İlişkileri: Arzu Yaraş, Derviş Esen

Prodüksiyon Şirketi: Milk Productions / IFP Istanbul Film Productions

Yapımcı: Mert Canatan

Yönetmen: Eduardo Vieitez

Yönetmen Yardımcısı: Melis Silahtaroğlu

Görüntü Yönetmeni: Hayk Kirakosyan, R.G.C.

Reji Ekibi: Ali Khatiblou, Umut Gürer, Engin Örsel

Müzik: Yücel Arzen

Ses Tasarım: Suat Onur Ayaş

Post Prodüksiyon Şirketi: CherryCherry VFX

Post Prodüksiyon Süpervizörü ve Renk: Tony Landais

Medya Ajansı: MediaStore

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler