YURTHABER

Osmaniye
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'deki Olaylar

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı Osmaniye'deki konaklama tesislerinde kırtasiye yardımı yapıldı.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin kaldığı Osmaniye'deki konaklama tesislerinde kırtasiye yardımı yapıldı.

Osmaniye Merkez Köy Muhtarları Derneği Başkanı Adnan Çenet, Cevdetiye beldesindeki konaklama tesisindeki kırtasiye yardımı sırasında, Suriye'de bir iç savaş yaşandığını ve Türkiye'nin Suriyelilere kucak açtığını ifade etti.

Konaklama tesisinde kalan sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yaptıklarını ifade eden Cevahir, şunları kaydetti:

"Muhtar arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Osmaniyemiz'e misafir olarak gelen minik yavrularımızın ateşine bir nebze su serpmek istiyoruz. Eğitimlerine yardımcı olmak istiyoruz. Onların eğitimlerinden geri kalmamalarını arzuluyoruz. Kendi imkanlarımızla bir miktar kırtasiye malzemesi temin ettik. Yardımlarımız devam edecek."

Çenet, dernek olarak, Suriyeli öğrenciler için 2 bin adet defter, kalem, silgi ve kalemtraş temin ettiklerini bunun yanında bir miktar da kıyafet yardımında bulunduklarını söyledi.

Konaklama tesisinde eğitim veren Halk Eğitim Merkezi öğretmeni Meral Bulut ise Suriyeli öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

Bulut, tesiste 84 Suriyeli öğretmenin de kendi branşlarında eğitim verdiğini belirterek, "Diğer kamplarda uygulanan müfredatlar aynı şekilde burada da uygulanıyor. İngilizce ağrılıklı eğitim veriliyor. Türkçe seçmeli ders olarak gösteriliyor" dedi.

Öte yandan, Osmaniye Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kampta 7 bin 735 kişinin kaldığı ve 2 çadırın boş olduğu bildirildi.

Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ / Aykut Ünlüpınar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler