YURTHABER

Ankara
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeliler'in Kaldığı Gecekondu Için Kundaklama Iddiası

- ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi'nde Suriyeli bir ailenin kaldığı gecekondunun kimliği belirsiz kişilerce kundaklandığı öne sürüldü. Yangın sırasında evde bulunan ve

Suriyeliler'in Kaldığı Gecekondu Için Kundaklama Iddiası

- ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi'nde Suriyeli bir ailenin kaldığı gecekondunun kimliği belirsiz kişilerce kundaklandığı öne sürüldü. Yangın sırasında evde bulunan ve dumandan etkilenen 4 çocuk hastanede tedavi altına alındı.
Yangın, Kahramankazan İlçesi Satıkadın Mahallesi'nde Suriyeli bir ailenin kaldığı bir gecekonduda saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Abdullah ve eşi Mariam Alnessar, çocukları Mahammed (12), Moutaz (9) ve Aya (5) ile yeğenleri Abdurrezzak Haşhaşkibeb'i (17) evde bırakarak Suriyeli yakınlarını ziyarete gitti. Bu sırada evde bulunan Moutaz ve Aya uyurken kuzenleri Mahammed ve Abdurrezzak mutfakta sohbet ettikleri sırada önce evin elektriğinin kesildiğini ardından da sokağa bakan odanın camlarının kırıldığını fark etti. Kısa sürede dumanın gecekonduyu kaplamaya başladığını fark eden Muhammed ve Abdurrezzak uykuya dalan Moutaz ve Aya'yı güçlükle dışarı çıkararak durumu hemen komşularına haber verdi. Komşularının ihbarı üzerine itfaiye ve sağlık görevlileri gelirken, dumandan etkilenen çocuklar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.
Abdullah ve Mariam Alnessar da yangını duyarak kaldıkları eve geldi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekiplerine bilgi veren baba Abdullah Alnessar, birkaç gündür tanımadıkları iki kişinin kendilerinin gecekondudan çıkmaları yönünde uyardıklarını ve evin etrafında gezerek kendilerini rahatsız ettiğini iddia etti. Kahramankazan İlçe Emniyeti Müdürlüğü ise yangınla ve babanın iddiasıyla ilgili soruşturma başlattı.
Öte yandan, çocuklardan 9 yaşındaki Moutaz'ın 6 ay önce babasıyla birlikte Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin bombardımanı sırasında yaralandığı ve Suriye'de gördüğü tedavinin ardından daha önce Türkiye'ye göç eden annesi ve kardeşinin yanına geldikleri ifade edildi.

Suriyeliler'in Kaldığı Gecekondu Için Kundaklama Iddiası

Suriyeliler'in Kaldığı Gecekondu Için Kundaklama Iddiası

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler