YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sürücü Kursların'da,Trafik canavarlarının oluşması

Trafik canavarlarının oluşmaması ve kazalara sebebiyet verilmemesi açısından,Sürücü kursları gerçek bir eğitim verebilmenin çarelerini aramalıdır.

Sürücü Kursların'da,Trafik canavarlarının oluşması

ADANA(İkrarHaber)- MTSK’na getirilen bazı yasal zorunluluk ve sınırlamalar Adana’da çok sayıda sürücü kursunun kapanmasına neden olacak gibi görülüyor.

Sıkı bir denetim altına alınan,Direksiyon eğitimi sertifikası veren sürücü kursları,artık bundan sonra dönem açabilmeleri için,sürücü kurslarının kesinlikle maliye’ye ve SSK’ya borçlarının olmaması gerekir.Dolayısıyla bir çok sürücü kursunun dönemlerini açamadıkları görülüyor.

Bu güne kadar,kendi bünyelerinde zaruri giderlerini en askariye indirebilmek amacıyla,değişik yöntemleri uygulayarak ,ayakta durmaya çalışan sürücü kursları bir arayış içerisinde.Eğitim ve öğretime yapılan yatırım ve harcamalar boşa gitmez derler.Ancak sürücü kurslarında bu böyle görünmüyor.Köleci bir anlayışla cuzi bir şekilde çalıştırılmak istenen öğreticilerden sağlıklı bir verim alınabilirmi ? Emek en yüce değer derler,ancak sürücü kurslarında emeğin değerinin bilinmediği görülmektedir.Sağlıklı kadro sağlıklı ücretten geçer.Bunun yolu tüm sürücü kurslarının öğrenciden,alınacak ücret konusunu ortak konsensüsle belirlenmesinden geçer.

250- 300 Türk lirasına kampanyalar başlatarak ,öğrenci kaydı alan ,sürücü kursları arasında’ki suni rakabet anlayışından hareket edecek olursak,kaydı yapılan öğrenciler,gerçek anlamda bir direksiyon eğitimi aldıklarını sanmıyorum.

Milli eğitim müfradatında yasal zorunluluk olan en az 12 ders saati ,direksiyon eğitimi ve her ders saati en az 45 dakika’dan az olmaması gerekir.

Yapılan bazı araştırmalarımıza göre ,faaliyet gösteren bazı sürücü kursları 2-3-5 dersle ve 20 dakikalık bir direksiyon eğitimi ile,işi geçiştirdikleri görülmektedir.Bu tür çabalar Trafik canavarlerına davetiye çıkarmaktan,başka bir şey olmaz.Yetkili mercilerin konu üzerine gerekli hassasiyetleri göstermeleri,toplumsal yarar sağlayacağını belirtiyoruz.

Yapılan sağlıksız eğitim uygulamaları ile öğrencinin sınavda başarısızlığı ,maddi açıdan bakacak olursak her sınav başı öğrenciden sınav ücreti adıyla alınan 80-100 Tl’sine mal olmaktadır.Öğrencinin iyi bir eğitim almadan,sınavda geçtiğini bir an düşünelim,bu kişinin trafik akışında gerçekleştireceği olumsuzlukları düşünmek dahi istemiyorum.

Trafik canavarlarının oluşmaması ve kazalara sebebiyet verilmemesi açısından,Sürücü kursları gerçek bir eğitim verebilmenin çarelerini aramalıdır.Kurslar arasında derhal suni rakabet anlayışından vaz geçilerek,gerçek bir eğitim verme zorunluluğu olmalıdır.

Kurumun ayakta kalması,iyi bir eğitim anlayışından ve iyi bir eğitim bedelinin alınmasından geçer.Bunun uygulanması için kurumlar arası ortak kosansüs mutlak suretle sağlanmalıdır.

Bu yöntemle öğretmenlerin gerçek anlamda haklarını alabilmelerine,kurumun maddi açıdan faydasına olanak sağlayacağı gibi,öğrencinin’de iyi bir eğitim almakla,trafik akışında kendisine ve topluma zarar vermediği görülecektir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler