Anadolu'nun kurutulan göllerine dikkat çekmek için Burdur Gölü'nden bisikletleriyle yola çıkan “Suyun İzinden” ekibinden Orman Mühendisi Fatih Taşkıran, Seyfe Gölüne ulaştı.
Taşkıran, Ramsar Sözleşmesi ile korunan 13 alandan biri olan Seyfe Gölüne gelerek yaptığı incelemeleri anlattı. Çok sayıda kuş ve bitki türünün ev sahipliği yapan Seyfe Gölünün Avrupa ve Asya üzerinden Afrika'ya giden göçmen kuşların göç yollarının kesiştiği bölgede yer aldığını söyleyen Taşkıran, kurumaya sebep olan etkenlerin başında sondaj kuyularının geldiğini belirtti.
Sondaj kuyularının yer altı sularının çekilmesine sebep olduğunu kaydeden Taşkıran, “Yönetim planları uzman ekipler tarafından iyi hazırlanmış planlar. Seyfe Gölü eylem planı da öyle fakat 2011’de bitirilmesi gereken Mucur ve Karacaören Belediyelerine su verilmesi engellenemediği görülüyor. Alternatif su alanları aranmamış. Kurumların ne kadar samimi oldukları buradan da anlaşılabilir. Sulak alan yönetim planları ya da alan koruma çalışmaları karar vericilerin nezdinde ne kadar samimi değerlendiriliyor. Kamuoyunu oyalamak için mi yapılıyor? Bu güne kadar yönetim planı ile kurtarılan bir alan göremedik. Burdur’da yönetim planında çok iyi plandı ancak su seviyesi ile ilgili hiçbir somut adım atılmadı. Tam tersine 25 tane gölet yapılması planlandı” dedi.
Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner ziyaret ettiği Çevreci Fatih Taşpınar ile Seyfe Gölünde hangi uygulamaların olması gerektiğini konuştu.
Bisikleti ile sulak alanları dolaşan ve Seyfe Gölünün ardından Tuz Gölüne yola düşen Fatih Taşpınar, yanında taşıdığı 'Suyun İzindeyiz' pankartı ile ilgi çekiyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz