Amerika Birleşik Devletleri’ndeki nüfusun %13′ü televizyonun icadından önce doğdu. Yine aynı nüfusun %5′lik kısmı ise BlackBerry ve iPhone’un icadından sonra dünyaya geldi. Muhtemelen, bu %13′lük kısım hala evlerinde radyolarını dinlerlerken, diğer istatistiki bilgimize konu olan %5′lik kısım, (bunların yaş ortalama değeri tahminen 8 civarında) çoktan TV, CD, VCD, DVD, bilgisayar, telefon teknolojilerini geçerek akıllı telefonlar ve tabletler çağına ayak uydurmayı başardı.
8 Yaş Altındaki Çocuklar Neler Kullanıyor?
Durumu biraz daha açalım. Amerika’daki 8 yaş altı çocukların yarısına yakınının bir akıllı telefonu, iPad ya da buna benzer bir mobil cihazı var. Sıkı durun, bu yaş grubunu biraz daha daraltacak olursak, aslında 8 yaş altı çocukların %40′ını 2-4 yaş arası grubu çocuklar, bizim tabirimizle bebekler oluşturuyor ve bunların %10′luk kısmı hergün ortalama 43 dakikalarını bu akıllı aygıtlarla geçiriyor.
Ancak yine de, halen en popüler teknoloji cihazı televizyon olarak gözüküyor. Çünkü 8 yaş altı çocukların %74′ü, günün büyük bir kısmını dev ekran TV’ler karşısında geçiriyor.
Yapılan araştırmaların genelinde, çocukların tablet, akıllı telefon ve hatta TV ile vakit geçirmelerinin, zeka gelişimine yardımcı olduğu belirtiliyor. Ancak burada önemli olan unsur, bu çocukların teknolojik aletlerle ne kadar zaman geçirdiği. Yani, uzun süreler TV, tablet gibi cihazlarla baş başa bırakılan çocukların, bir zaman sonra dışarı çıkmak istemedikleri, asosyalleşme eğilimi gösterdikleri ve zeka gelişimlerinin yavaşladığı kanıtlanmış bir gerçek. Her şeyde olduğu gibi, yine burada da, günde bir kaç saati geçmeyen ve istikrarlı bir şekilde sürdürülen teknoloji-çocuk ilişkilerinin faydası yadsınmıyor.
[
****](http://www.scroll.com.tr/55792/iphone-4s-15-ulkede-daha-satisa-sunuluyor/)