Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özer Göktepe ile bir araya gelen Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) Yönetim Kurulu Başkanvekilleri ve sanayiciler Şakir Sönmez, Süleyman Sırrı Kolot, Tevfik Ayhan ve Genel Sekreter Nihat Biçer, Tekstil ve Hazır Giyim sektörlerinin sorunların tespit edilmesi, çözüm yollarının aranması konusunda neler yapılabilir gibi konular üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.
Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Özer Göktepe üniversite ve sanayici işbirliğinde bugüne denk ortaya çıkmayan potansiyeli değerlendirmek istediklerini belirterek; “Bu ve benzeri görüşmelerde, toplantı ve seminerlerle sanayiciler sorunları açıkça ifade etmeli. Bu sorunların çözümü ve işbirliği organizasyonun yapılması için neler önerdiklerini kendilerinden dinlemek ve öğrenmek en güzel çalışma yöntemidir. Yakın zamana kadar Türkiyede devlet ve vakıf üniversitelerinin sayıları 250
ye kadar çıkacağı bu süreçte Çorlu içi düşünülen Teknik Üniversite çalışmalarının fiili olarak başlatmak lazım. Şuan ki bina ve sosyal imkanlar olarak sıfırdan kurulacak bir üniversiteye göre daha çok avantajımız var. Çorlu`daki bütün kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarını ortak hareket etmesi gerekiyor” dedi. Dekan Göktepe, sanayicilerin hizmetine sunulmuş olan teknoparkın AR-GE çalışmaları için müracaatları almaya başladığını yaklaşık 40 firmanın müracaatta bulunduğunu da belirterek: “Teknopark merkezinin proje ehemmiyetine göre kiraya verilip sanayicinin hizmetine sunulacağını ve sanayi ne kadar çok projelerinde üniversite işbirliği içinde proje hazırlarsa alacağı destek yüzdesi de değişiklik gösterecektir. Örneğin üniversitesiz proje yazan firma yüzde 40 destek alacaksa işin içinde üniversite olursa bu rakam yüzde 50 gibi oranlarda olacak. Çorlu Mühendislik Fakültesi hemen hemen sektör de sanayiciye hizmet vermeye ortak çalışmalarda bulunmaya hazırdır” diye konuştu.
TAGİD Yönetim Kurulu Başkanvekili Tevfik Ayhan ise: “Sanayicinin yanında olan üniversitelerle çalışmak mutluluk verici. Bu birliktelikleri giderek artması tek arzumuzdur. Sektörlerimizin önünü açacak ve sanayicilerimize vizyon katacak üniversite projelerine katkı koymaya hazırız” dedi.
TAGİD Yönetim Kurulu Başkanvekillerinden Şakir Sönmez de: “Sektör sorunlarının belirlenip konu başlıkları haline getirip çözüm yollarını aranması gerekir. Yazılan sorunlar başlık altında toplanarak, oluşturulacak Ar-Ge, Eğitim, Organizasyon ve İletişim masalarında katılımcılar tarafında sorunlar alınıp ve çözümler üretilerek, ardından tekstil ve hazır giyim sektörleri için üretilen öneriler tüm katılımcılarla paylaşılmalı. Çorlu için kurulması düşünülen Teknik Üniversite kurulması için gerekli bütün destekleri TAGİD olarak vereceğiz. Bununla alakalı Çorlu Kaymakamlığı, Çorlu Belediyesi, TAGİD, Sanayi ve ticaret odası ve diğer sivil toplum kuruluşlarının tek bir ses olup bu süreci yönetmemiz lazım” dedi.
Görüşmede tekstil ve hazır giyim sektörlerinin sorunların tespit edilmesi, çözüm yollarının aranması konusunda neler yapılabilir gibi konular üzerine bütün bölgeyi kapsayacak şekilde Ocak ayı içerisinde TAGİD ve Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı ile ortak bir sempozyum yapılmasına karar verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz