YURTHABER

Konya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tahir Büyükkörükçü'nün adı Meram'da yaşatılacak

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, ilçede yaptıracakları imam hatip lisesine, geçen yıl hayatını kaybeden...

Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, ilçede yaptıracakları imam hatip lisesine, geçen yıl hayatını kaybeden Tahir Büyükkörükçü'nün ismini vereceklerini söyledi.

Belediye olarak eğitime yönelik hizmetlere önem verdiklerini belirten Başkan Serdar Kalaycı, Gülbahçe Mahallesi’nde yaklaşık 18 bin 500 metrekarelik alanda 24 derslikli imam hatip lisesi yaptıracaklarını kaydetti. Başkan Kalaycı, projesi tamamlanma aşamasında olan lise ile birlikte bir de kapalı spor salonu yapmayı planladıklarını anlattı. Kalaycı, "Konyamızın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü Hocaefendi’nin vefatının üzerinden 1 yıl geçti. Büyük İslam âlimi, gönül insanı, binlerce talebe yetiştiren ve insanlığa yön veren merhum hocaefendi, şehrimizin manevi rehberlerinden biriydi. Projesi tamamlanma aşamasında olan imam hatip lisesine, onun hatırasını yaşatmak amacıyla ‘Tahir Büyükkörükçü’ ismini vereceğiz." dedi.

Belediyenin eğitim yatırımları konusunda da bilgi veren Başkan Kalaycı, 2 yılda 3 adet 16 derslikli ilköğretim okulunun 2’sini tamamladıklarını, birinin inşasında sona gelindiğini kaydetti. Ayrıca 3 okulun bahçesine spor salonu projesi hazırladıklarını ifade eden Kalaycı, Meram’a modern mimaride en az 16 derslikli 1 ilköğretim okulu daha kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler