Takdir Teşekkür hesaplama sayesinde öğrenciler alacakları belgenin türünü öğrenmek için yıl sonunu beklemek zorunda kalmıyor. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sonlarına geldiğimiz bugünlerde öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettikleri konuların başında Takdir ve Teşekkür belgeleri geliyor. Her öğrencinin velisi kendi çocuğunun başarılı bir öğrenci olmasını ve bu başarısının ödüllendirilmesini istiyor. Eğitim kurumlarında başarılı notlar alan öğrenciler, Takdir ve Teşekkür belgeleri ile ödüllendiriliyor. Diğer öğrenciler ise derslerden aldığı notları yükselterek bu belgeleri almaya çalışıyor. Bu aşamalarda öğrenciler Takdir Teşekkür hesaplama yaparak belge almaya ne kadar yaklaştığını yahut belge alabiliyorsa hangi belgeyi alacağını öğrenme fırsatı buluyor. Böylece öğrenciler bu bilgi için yıl sonuna kadar beklememiş oluyor. Bu hizmeti en doğru alabileceğiniz yer ise e-Okul portalıdır. e-Okul veli bilgilendirme sistemine girerek sizde Takdir Teşekkür hesaplama işlemini kolayca gerçekleştirebilirsiniz. İlköğretim'de 4, 5, 6, 7, 8. sınıflar ile liselerdeki 9, 10, 11. ve 12. sınıflar bu işlemi yapabiliyor. Bunun işin sizlerle paylaştığımız bağlantılardan faydalanabilirsiniz.
e-Okul Takdir Teşekkür hesaplama için tıklayın
TAKDİR - TEŞEKKÜR BELGESİ ALMANIN ŞARTLARI
Öğrenciler Takdir Teşekkür hesaplama yaparken, diğer yandan bu belgeleri alabilmenin şartlarını öğrenmek istiyor. Çünkü belgeleri alabilmek için bu şartların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Öncelikle öğrencilerin belge alabilmeleri için hiçbir dersten zayıf not (0-1) almamış olması gerekiyor. Eğer 0 ya da 1 olan notunuz varsa, belge hesaplaması yapmanız gerekmez. Yine öğrencilerin baraj derslerinin en az 45 olması gerekiyor. Bu kriterleri yerine getiren öğrencilerin son olarak puan şartını tutturmaları gerekiyor. Takdir Teşekkür hesaplama sonucunda karne notunuzun 70,00 ile 84,99 arasında olması Teşekkür Belgesi alacağınız anlamına gelir. Diğer yandan Takdir Belgeesi almanız için ise 85,00 ve üzeri ortalamayı tutturmanız gerekmektedir.
E-OKUL NEDİR, HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?
e-Okul uygulaması, Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açıldı. Öğrencilerin okula başlamasıyla e-Okul'da kaydı oluşturulur ve mezuniyetine kadar olan tüm süreç boyunca öğrenciye ait bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı sunucularınd depolanır. e-Okul'a bu bilgi girişleri Yönetim Paneli'nde eğitimciler tarafından yapılmaktadır. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ise bu bilgileri velilerin görüntüleyebilmesini sağlar. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen e-Okul'dan devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır.
e-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir. e-Okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-Okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.