Zamanla hastanın yaşam kalitesini etkileyen iğnenin, sağ böbreğe yakın bir yerde ince ve kalın bağırsak arasında durduğu tespit edildi. 15 santimetre uzunluğundaki iğneyi çıkarmak için operasyona giren doktorlar bir planlama yaparak diğer organlara zarar vermeden cismi vücuttan almayı başardı.
Karnında 15 santimetre uzunluğunda iğneyle 26 yıl yaşadı
Konya'da, doğduğu yıl vücuduna batan 15 santimetre uzunluğunda iğneyle 26 yıl yaşayan kadın, ameliyatla sağlığına kavuştu. Üç çocuk annesi 26 yaşındaki Raziye Çalışkan, 15 yaşındayken karın ağrısı ve ateşlenme şikayetiyle ailesi tarafından hastaneye götürüldü.
Doktorlar çekilen filmde hastanın karın bölgesinde 15 santimetre uzunluğunda bir iğne tespit etti. Bir hafta sonra ameliyata alınan Çalışkan'ın vücudundaki iğne yerinden kaydığı için çıkarılamadı. Başarısız geçen operasyonun ardından çekilen filmde, iğnenin hastanın sağ böbrek ile kalın ve ince bağırsağa yakın yerde olması nedeniyle yeni bir operasyon yapılamadı.
Çalışkan'ın şikayetleri, evlenip üçüncü çocuğunu doğurduktan sonra artmaya başladı. Günlük işlerini yapamamaya başlayınca tekrar hastaneye giden Çalışkan, Farabi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Arazi ve ekibinin başarılı operasyonuyla iğneden kurtuldu.
Arazi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın vücuduna batan iğnenin hayati bir bölgede olduğunu söyledi.
OPERASYON 1 SAAT SÜRDÜ
İğnenin zamanla hastanın yaşam kalitesini etkilediğini ifade eden Arazi, "Bu iğne çok tehlikeli bir yerdeydi. Sağ böbreğe yakın bir yerle, ince ve kalın bağırsak arasında duruyordu. Ameliyattan önce 15 santimetre uzunluğundaki iğneyi çıkarmak için bir planlama yaptık. Diğer organlara zarar vermeden bir saat süren operasyonun ardından çıkarmayı başardık." diye konuştu.