Tam kapanma kavramı Covid-19 (Koronavirüs) salgını döneminde ortaya çıkmıştır. Hastalığın yayılmasını önlemek için alınan tam kapanma kararı kapsamında Türkiye’de hayatın devam edebilmesi için çalışması zorunlu olan sektörler dışında (gıda, tarım, lojistik vb.) hemen her iş yerinin kapanması, özel nedenlerle muaf olanlar dışında herkes için sokağa çıkma yasağı getirilmiştir. İç işleri bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile zorunlu hal sayılacak durumlar belirlenmiş ve kimlerin izin belgesi ile sokağa çıkabileceği ilan edilmiştir. Tam kapanma kapsamında yine zorunlu haller dışında şehirlerarası seyahatler de kısıtlanmıştır. Medyada ve halk arasında tam kapanma olarak adlandırılan durum İçişleri Bakanlığı genelgesinde kısmi kapanma olarak ifade edilmiştir.
Koronavirüste vaka sayılarındaki artış 'yeniden zorunlu kapanma olacak mı?' sorusunu akıllara getirdi. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, merak edilen soruyu yanıtladı. Vaka sayılarındaki artış, hatırlatma dozu ve eksik aşı konusunu da gündeme getirdi. Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, bir ay önceye göre yaklaşık 30-40 katın üzerinde vaka sayısında artış olduğunu belirtip "Toplumun tüm kesimlerini aşılamamız gerekiyor" dedi.
Omicron varyantının etkisini göstermesi ile birlikte vaka sayıları son dakika gelen haberlere göre adeta patladı. Durumun giderek kötüleşmesi ile yeni tedbirlerin de gündeme alındığı bir yol haritası konuşulmaya başlandı. Günlük vaka sayılarının bu ay sonunda 100 bine dayanması bekleniyor. İşte yeni tedbirlerle ilgili gelen son dakika kulis bilgileri…
Son dakika haberine göre koronavirüs salgınında Omicron varyantı paniği devam ederken yılbaşında yeni bir kısıtlama veya kapanma olacak mı sorusu da merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'ndan bir açıklama geldi. Prof. Dr. Memişoğlu, herkesin kendi kişisel tedbirini alması gerektiğini belirterek yılbaşında kısıtlama veya kapanmanın söz konusu olmadığını açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları...
Omicron yüzünden sokağa çıkma yasağı ve tam kapanma söylentilerine karşı Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi’den açıklama geldi. Avrupa ve dünyada birçok ülke, Kovid-19’un yeni varyantı Omicron ile mücadele ediyor. Türkiye’de de Omicron nedeniyle sokağa çıkma yasağı ya da tam kapanmanın gelip gelmeyeceği özellikle sosyal medyada konuşuluyor.
Güney Afrika'da ortaya çıkan koronavirüs varyantı Omicron hızla yayılmaya devam ediyor. Delta varyantının ardından ortaya çıkan ve yayılma hızı, diğer varyantlara göre çok daha fazla olan Omicron tehlikesi sürerken, Avrupa'da birçok ülke yeni tedbirlere başvurdu. "Türkiye'de de kapanma veya yasak gelir mi?" sorusu merak edilirken, Prof. Dr. Oğuz Reşat Sipahi Avrupa ile benzer kapanma önlemlerinin gündeme gelebileceğini söyledi ve bunun 1-1,5 ay sonra yaşanabileceğini ekledi.
Hollanda, koronavirüs vakalarının artması ve Omicron mutasyonu nedeniyle karantina tedbirlerini sıkılaştırarak, bugünden itibaren zorunlu olmayan tüm işletmelerin 14 Ocak’a kadar kapatılmasına karar verdi. Başbakan Mark Rutte, söz konusu kapanma kararının Omicron mutasyonun neden olduğu salgındaki 5’inci dalga nedeniyle kaçınılmaz olduğunu vurguladı.
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüsün yeni ortaya çıkan 'Omicron' varyantında gelen ilk verilere göre, klinik tablonun çok ağır seyretmediğini söyledi. Kara, "Benim gözlemim, bu varyant Türkiye’de ilave bir kapanmayı gerektirecek gibi görünmüyor'' dedi.
Avusturya Başbakanı Alexander Schallenberg, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede son haftalarda alınan kararların yetersiz olduğunu ve günlük vaka sayılarındaki artışın sürdüğünü belirterek pazartesi gününden itibaren 20 gün süresince herkesi kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, koronavirüs vaka sayılarının günlük 25- 30 bin aralığında seyrettiğini belirterek, “Günlük 60 bin, 70 bin vaka sayılarına sıçrama olması durumunda ise yeniden kapanma, okulların kapanması gibi tabloların gündeme gelme durumu söz konusu olabilir” dedi.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Artık hiçbir yerin kapanmasını hiçbirimiz istemiyoruz. Bu nedenle genç vatandaşlarımızın bir an önce aşılarını yaptırmaları ve eksik aşılarını tamamlamaları önemli. Büyüklerimizden de 2 doz inaktif aşı olanlar varsa onların da üçüncü doz aşılarını tamamlamaları çok doğru bir yaklaşım olacaktır" dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Ekim'den sonra tam kapanma ve kısıtlama olacağına dair iddialarla ilgili açıklama yaptı.
Koronavirüs vaka sayısının güncel haritasına göre en çok vaka yoğunluğu yaşanan iller listesinde, Karadeniz'de Rize ve Bayburt zirvede yer aldı, diğer bölge illeri de yüksek vaka oranlarıyla öne çıktı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Kış çok ağır geçecek. Kapatmamak için direniyoruz ama önlemlerimizi almaz, vaka sayılarını düşüremezsek kapanmak zorunda kalacağız." dedi.
Koronavirüsün Delta varyantına karşı mücadelenin sürdüğü Avustralya'nın başkenti Canberra'da, 17 Eylül'de sona ermesi beklenen tam kapanmanın, 4 hafta daha uzatıldığı açıklandı.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da vaka sayılarında son haftalarda bir durgunluğa girildiğini, Ekim-Kasım aylarında vaka sayılarında bir artış yaşansa da aşılamalar sayesinde, bu artışın önceki piklerdeki kadar hastanelere yansıyacağını düşünmediğini söyledi. Prof. Dr. Memişoğlu, yeni bir kapanmanın gündeme geleceğini düşünmediğini de belirtti.
Koronavirüs vaka sayılarındaki son 4 haftaki yükseliş endişe yaratırken pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitim öncesi uyarıyor: Böyle giderse yine kapanırız.
Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı mücadelenin sürdüğü Avustralya'nın başkenti Canberra'daki tam kapanma 17 Eylül’e kadar uzatıldı.
Sağlık Bakanı Koca, kabine toplantısının ardından salgın süreciyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Türkiye'deki delta varyantı yoğunluğunun yüzde 90’ı geçtiğini söyleyen Bakan Koca, 'yeni bir kapanma olur mu?' sorusuna yanıt verdi. Aşılama sürecine değinen Koca, 3. ve 4. doz aşılamaya ilişkin de önemli mesajlar verdi.
Koronavirüsle mücadelede aşı olmayanların etkisiyle artan vaka sayıları endişe verirken bilim insanlarından önümüzdeki 15 gün için seferberlik çağrısı geldi. Yeniden kapanma ve yüz yüze eğitimin başlayamaması durumunda kayıp nesiller yetişebileceğinin uyarısını yapan bilim insanları, aşı yaptırana teşvik yaptırmayana ise kısıtlama olması gerektiğini belirtti.
‘Tam Kapanma Sosyal Yardım Programı’ adıyla vatandaşlara ödenen 1100 TL sosyal yardım başvuruları sorgulanıyor. Yapılan destek kapsamında 2020 yılında ödenen 1000 liralık sosyal yardım ödemesi, bu sene 1100 liraya çıkarıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen 1100 TL sosyal yardım başvuruları ve sonuçları merak ediliyor. 1100 TL sosyal yardım sonuçları ne zaman açıklanacak?
Gaziantep’te yer alan bir alışveriş merkezi yerinde aşı uygulamasına geçtiğini duyurdu. Bu uygulama sektörde ilk olma özelliği taşıyor.
Geçtiğimiz 2020 yılının Mart ayından beri ülkemizde etkili olan koronavirüs salgını ile ilgili olarak tedbirler alınıyor. Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden her gün açıklanan vaka sayıları ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tam kapanma öncesinde günlük 60 bine kadar yükselen vaka sayılarının ardından, son günlerde günlük vaka sayılarında ciddi düşüşler gözlemleniyor.
Koronavirüsle mücadelede normalleşme adımları atılmaya devam ederken tedirgin edici bir açıklama geldi. Aşının önemine dikkat çeken Prof. Dr. İsmail Cinel, 4. dalga uyarısı yaptı ve yeni kapanmalar konusunda uyardı.
1 Haziran sonrası uygulanmaya başlanacak olan yeni normalleşme kararları bugün açıklanacak. Tüm Türkiye, hangi kısıtlamaların kaldırılacağını merak ederken; gözler, bugün saat 16.00'da başlayan Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamaya çevrildi.
Tüm dünyada bir yılı aşkın süredir etkilerini göstermeye devam eden koronavirüsü için, önlemler ülkemizde uygulanmaya devam ediyor. Tam kapanma sürecinden sonra kademeli normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı genelgeye göre, kıraathane ve kahvehane gibi işletmelerin kapatılması kararı 1 Haziran tarihine kadar uzatılmıştı.
1 Haziran sonrası uygulanmaya başlanacak olan yeni normalleşme kararları bugün açıklanacak. Tüm Türkiye, hangi kısıtlamaların kaldırılacağını merak ederken; gözler, bugün saat 15.00'te toplanacak kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamalara çevrildi.
Tam kapanma sürecinde hızla düşüş gösteren vaka sayıları, kademeli normalleşme döneminde seviyesini koruyor. 7 – 8 bin civarlarında seyreden günlük vaka sayıları, birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. 29 Mayıs günü açıklanan tabloda bir önceki güne göre düşüş gözlemlendi.
Kademeli normalleşme 1 Haziran'da sona eriyor. Gözler, normalleşme kararlarının açıklanacağı kabine toplantısına çevrildi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamıdnda kapanan bir çok işletmeyle birlikte halı sahalar da faaliyetlerine ara verdi. Vaka sayılarının düşmesiyle birlikte futbol severlerin gözleri yapılacak açıklamaya çevrildi. Aylardır kapalı olan halı saha işletmecileri de merakla İçişleri Bakanlığı'ndan gelecek açıklamayı bekliyor. Peki 1 Haziran’da halı sahalar açılacak mı? İşte merakla beklenen o sorunun cevabı…
Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, tam kapanmanın etkilerinin olumlu yansıdığını belirterek, "Bu süreçte dikkat etmezsek vakalarımız tekrar artmaya başlayabilir. Bu kurallara uyduğumuz zaman vakaların olumlu seyrini göreceğiz. Biz buna dikkat etmezsek tekrar kısıtlama gelecek." dedi.
Tam kapanma sonrasında birçok kafe işletme sahibi tedbirlerin genişletileceği ve 17 Mayıs tarihinden sonra açılacaklarını düşünüyordu. Ancak, 16 Mayıs Pazar akşamı İçişleri Bakanlığı’nı açıkladığı genelgenin, tam kapanma öncesi tedbirlere çok benzediği görüldü. Birçok kafe ve restoran işletme sahibi ise bu duruma tepki gösterdi.
Tam kapanma sürecinin geride kalmasının ardından vatandaşlar, normalleşme adımlarının nasıl olacağını merak ediyor. Vaka sayıları bir süredir düşük seviyelerde ilerlerken, bu şekilde düşüş eğilimine devam etmesi sonucunda 1 Haziran’dan itibaren tedbirler daha da genişletilecek. Birçok düğün salonu işletmesi bir seneyi aşkın süredir kapalı.
Tam kapanma sürecinden sonra geçilen kademeli normalleşme döneminde, birçok tedbir uygulanıyor. Vaka sayılarında yaşanan düşüş şe uzmanlar ve vatandaşlar tarafından dikkat çekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mayıs Pazar günü 81 il valiliklerine gönderdiği genelgeye göre, alınan yeni normalleşme tedbirleri 1 Haziran tarihine kadar sürecek.
Tam kapanmanın 17 Mayıs itibariyle son bulmasının ardından, İçişleri Bakanlığı’ndan yeni bir genelge yayımlandı. Yayımlanan genelge, yeni normalleşme adımları kapsamında yeniden düzenlendi. Tedbirlerin genişletilmiş şekilde yer aldığı genelge 1 Haziran tarihine kadar geçerli olacak. Genelgede sokağa çıkma saatleri hakkında da yeni düzenlemeler yer aldı.
Tam kapanmanın ardından soluğu tatilde alan İrem Derici'nin yalnızlık canına tak etti. Cesur pozlarını paylaşan Derici "Bu kız neden yalnız?" diyerek isyan etti.
17 Mayıs tarihinde son bulan tam kapanma sürecinden sonra, vatandaşlar yeni normalleşme adımlarını bekliyordu. İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı yeni normalleşme genelgesi ise birçok insanı hayal kırıklığına uğrattı. Tam kapanmadan önceki yasaklara benzeyen yeni kısıtlamalar birçok kesimden tepki görürken, alınan tedbirlerin 1 Haziran’a kadar devam edeceği öğrenildi.
Geçtiğimiz 2020 yılında ülkemizde görülmeye başlanan pandeminin etkisiyle kepenk indiren birçok esnaf için gelir kaybı destek paketi hayata geçti. Gelir kaybı desteği, esnafa Ocak, Şubat ve Mart ayı için verilecekti. Mayıs ayının ilk iki haftasının tam kapanma ile geçmesi sonucunda verilen destek, Nisan ayını da kapsayacak şekilde genişletilmişti.
30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında geçerli olan tam kapanma sürecinin bitmesinin ardından 16 Mayıs tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından bir “kademeli normalleşme” genelgesi devreye sokuldu. İçerisinde sokağa çıkma kısıtlamaları hakkında da yeni düzenlemeler bulunan genelge, 1 Haziran tarihine kadar geçerli olacak.
Merkez Bankası'nın verilerine göre, tam kapanmanın ilk haftasında kartlı harcamalar yüzde 27 düştü.
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sarıkaya, aşılama süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Yoğun bakımda ve servislerde koronavirüs nedeniyle tedavi gören 60-65 yaş grubu hasta yok, demek ki aşı işe yarıyor" diyerek aşının önemine değinen Sakarya, "Eylül ayına kadar toplumun yüzde 75'i aşılanmazsa, yapılan tüm aşılamalar boşa gidecek, kasım-aralık ayları kabus ayı olacak" diye ekledi.
17 Mayıs tarihli Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kademeli normalleşme sürecinin nasıl olacağını açıkladı. 3 aşamalı olarak düzenlenen normalleşme takviminin detayları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, kademeli normalleşmenin 2. aşaması ne zaman ve nasıl olacak? İşte, ayrıntılar...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TRT ekranlarında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Bakan Soylu, 17 Mayıs tarihinde sona eren tam kapanmanın ardından gündeme gelen normalleşme takvimine ilişkin açıklamada bulundu. 1 Haziran itibari ile başlayacak olan normalleşme süreci ile. ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte, ayrıntılar...
Tam kapanmanın 17 Mayıs itibariyle son bulması ve kademeli normalleşme adımlarının atıldığı süreç içerisinde, havaların ısınmasıyla beraber vatandaşlar kendini açık alanlara attı. Sıcakların artmasıyla piknik yapmak için sahile inmek isteyen vatandaşlar, mangal yakmak ve piknik yapmanın yasak olup olmadığını araştırıyor.
Pandemi sürecinde 17 gün süren tam kapanmanın sona ermesinin ardından sahil yörelerinde hareketlilik başladı.
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova, "Kapanmaya rağmen şampiyonluk kutlamalarından tutun da başka toplantılar, cenazelerle de bir araya gelişler oldu. Bütün bunların aslında çok acı sonuçları olduğunu hep birlikte yaşadık. Bunlara dikkat etmediğimiz ölçüde daha çok kapanma görürüz" açıklamasını yaptı.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) bağlı vaka sayılarının nisan ayı ortalarına göre yaklaşık yüzde 600 azaldığını söyledi. Memişoğlu ayrıca, yatan hasta sayısında ve yoğun bakım doluluk oranında da düşüş olduğunu ekledi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma dönemi 17 Mayıs itibari ile sona erdi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmadığı vatandaşlar tarafında araştırılıyor. Peki, 19 Mayıs'ta (yarın) sokağa çıkmak yasak mı? İşte, ayrıntılar...
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Şu anda tedbirler, hastalığı kontrol etme açısından aşılamadan daha önemli. Aşılamada, yüzde 10- 20 ikinci doz aşılamayla direkt etki göremiyorsunuz, etkiyi yüzde 70-75 aşıladığınızda görüyorsunuz" açıklamasını yaptı. Öte yandan 1 Haziran'a kadar uygulanacak tedbirleri çok etkili bulmadığını söyleyen Prof. Dr. Ceyhan, "Hatta bazen ters etki de yapabilecek kısa süreli, hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarının devam ettiğini görüyoruz." diye konuştu.
Ardahan'da tam kapanma sürecinde kurallara uymayan 174 kişiye ceza kesildi
Ramazan ayında uygulanan 'tam kapanma' dönemiyle birlikte vaka sayıları büyük ölçüde düşse de henüz istenilen seviye gelmedi. Uzmanlara göre, temmuz ayına kadar nüfusun yüzde 50'nin aşılanması kritik eşik. Böylelikle vaka ve ölüm oranları ciddi derecede azalacak ve kısıtlamalar kalkacak.
17 günlük tam kapanma süreci dün sabah 05.00’da sona erdi. Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan kademeli normalleşmenin ikinci günü sabahında ise İstanbul genelinde trafik yoğunluğu yaşandı.
Tam kapanma sürecinin bitmesi ile gerçekleşen Kabine Toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güncel koronavirüs tedbirleri ve kısıtlamalar hakkında bilgi verdi. Vaka sayılarının düşmesi ile kısıtlamaların esnetileceği mesajını veren Erdoğan 1 Haziran sonrası sokağa çıkma yasağı olacak mı? sorusuna yanıt verdi. Peki, 1 Haziran'dan sonra sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte, ayrıntılar...
Tam kapanmanın sonlanmasının ardından çay ve fındık hasadı için yola çıkan Karadenizliler, sahil yolunda yoğunluk oluşturdu.
Muğla, Balıkesir, Burdur ve Amasya'da Ramazan Bayramı'nı da içine alan "tam kapanma" döneminin sona ermesiyle kara yollarında oluşabilecek yoğunluğa karşı vatandaşların güvenli seyahat etmeleri için kontroller gerçekleştiriliyor - Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Günaydın: - "Sürücülerin araç kullanırken Kovid-19 kurallarına riayet etmelerini, uykusuz ve yorgun araç kullanmamalarını, trafik kurallarına uymalarını, cep telefonu kullanarak araç sürmemelerini ve emniyet kemeri takmalarını istiyoruz" - EGM Trafik Başkanlığında görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Deniz Bozaba: - "Yollarda yoğunluk oluşmaması için vatandaşa yolculuklarını günlere yayarak yapmalarını tavsiye ediyoruz" - EGM Trafik Başkanlığında görevli Şube Müdürü Arif Çeltikoğlu: - "Şu anda tüm Türkiye'de trafik ekiplerimiz, bölgelerinde 'yoğunluk olmasın, trafik güvenliği sağlansın' diye çalışmalar yapıyor" - EGM Trafik Başkanlığından 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Akyürek: - "Trafiğin iyi yönetilmesi, düzenlenmesi ve can güvenliğinin sağlanması amacıyla ekiplerimiz kara yollarında görevlerini sürdürüyor"
İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, Kovid-19 salgını sebebiyle tüm Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük kapanmada yaklaşık yüzde 10 ciro kaybı yaşandığını söyledi.
Tam kapanmanın sona ermesiyle Gölcük ilgi odağı oldu
17 günlük tam kapanma öncesinde Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen ikinci konut sahipleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni normalleşme açıklamaları ardından ilçeden ayrılmaya başladı. Bodrum’a araçlarıyla gelerek kilometrelerce kuyruk oluşturan yazlıkçılar bu sefer dönüş yolunda araç kuyruğu oluşturmaya başladı.
Yaklaşık 3 hafta devam eden tam kapanma sürecinin ardından vatandaşlar sokaklara akın etti. Caddelerin dolup taştığı kademeli normalleşmenin ilk gününde vatandaşların sosyal mesafe ve maske kurallarını önemsememesi görenleri endişelendirdi.
Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinin bugün sona ermesinin ardından Antalyalılar sahile akın etti. Hava sıcaklığının 27, deniz suyu sıcaklığının 17 derece ölçüldüğü turizm kentinde, yerli halk denizle hasret giderdi.
Niğde'de tam kapanma sürecinde kurallara uymayan 549 kişiye para cezası kesildi
Tam kapanma sonrasında soluğu park ve sokaklarda alan Tekirdağlı vatandaşlar, güzel havanın tadını çıkardı. Sahile giderek yürüyüş yapan vatandaşlardan bazıları ise balık tuttu.
Tam kapanmanın ardından kademeli normalleşmenin başlamasıyla birlikte işlek cadde ve sokaklarda uzun kuyruklar oluştu. Taksit ve fatura ödemesi yapmak isteyen vatandaşlar, koronavirüs kurallarını unuttu.
17 Mayıs tarihinde son bulan tam kapanmanın ardından normalleşme adımları atılmaya başlandı. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliklerine “kademeli normalleşme” genelgesi gönderdi. Bu gelişmeden sonra ise 17 Mayıs itibariyle Marmaray seferleri eski düzenine geri döndü.
Trakya'da taksi ve dolmuşlar kademeli normalleşmenin ilk gününde denetlendi
Koronavirüs ile mücadele kapsamında tüm Türkiye’de 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında uygulanan tam kapanma sürecinin sona ermesiyle birlikte okul öncesi, 8 ve 12. sınıflar 20 günün ardından yüz yüze eğitime yeniden başladı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için, bir süredir tartışmalar sürüyor. Tam kapanmanın 17 Mayıs tarihinde son bulması ve 19 Mayıs tarihinin resmi tatil olarak kutlanması birçok vatandaş için “19 Mayıs’ta yasak olur mu?” sorusunu akıllara getirdi. 16 Mayıs Pazar günü açıklanan “kademeli normalleşme” genelgesinde 19 Mayıs tarihi ile ilgili bir detay yer almadı.
Tam kapanmanın bugün itibariyle sona ermesiyle beraber birçok vatandaş, alınan yeni kararları merak ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın dün 81 il valiliğine gönderdiği genelgede 65 yaş üzeri ve 18 yaş altı vatandaşlar ve gençler için de bazı tedbirler alındığı görüldü. 65 yaş üzeri birçok vatandaşımızın aşılanmasının tamamlanması ise, tedbirler üzerinde etkili oldu.
Ankara'nın çevre illerle ulaşımını sağlayan yollarda yoğunluk oluştu
Bugün itibari ile sona eren tam kapanmanın ardından dükkanlarını açan esnaf, kabine toplantısı sonrası yapılacak açıklamaya kilitlendi. Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın esnafa yönelik bir dizi destek planı açıklaması bekleniyor.
Vaka sayılarının azaldığı Edirne'de karantinadaki son hastalar alkışlarla evlerine uğurlandı
18 günlük tam kapanma sürecinin bugün sona ermesiyle beraber vatandaşlar birçok konuda araştırma yapıyor. İçişleri Bakanlığı’nın dün açıkladığı ve 8 il valiliklerine gönderdiği “kademeli normalleşme” genelgesi kapsamında AVM’lerin de çalışma saatlerinde yeni düzenlemelere gidildi. Birçok kısıtlamanın tekrar geri getirildiği “kademeli normalleşme” genelgesinin detayları ise merak ediliyor.
29 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında açıklanan tam kapanma süreci, bugün itibariyle son buldu. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda tam kapanma sürecinin sonrasında “kademeli normalleşme” adımlarının atılacağı duyurulmuştu. Gelen bilgilere göre 17 Mayıs pazartesi günü bir kabine toplantısı düzenlenecekti ve yeni yasakların detayları tartışılacaktı. Ancak 16 Mayıs Pazar günü, İçişleri Bakanlığı, “kademeli normalleşme” genelgesini yayımladı.
29 Nisan tarihinde başlayan tam kapanma bugün 17 Mayıs tarihi itibariyle son buldu. Tam kapanma sürecinin başında tartışmalara konu olan alkol yasağı, birçok tepkiye yol açtı. Ardından gelen market yasakları ise ateşi iyice harladı. İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mayıs tarihli “kademeli normalleşme” genelgesinin yayımlamasının ve tam kapanma sürecinin son bulması ile içki yasağı tekrar gündeme geldi.
Koronavirüs ile mücadelede ülke genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanmanın sona ermesiyle ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahındaki Kırıkkale'de yer alan kilit kavşakta trafik yoğunluğu oluştu.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından, İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda hareketlilik başladı.
Tam kapanma süreci bugün itibariyle sona erdi. Yetkililerin açıkladıkları bilgilere göre, tam kapanma sürecinin sonrasında 17 Mayıs pazartesi günü yapılacak bir kabine toplantısı bekleniyordu. Ancak 16 Mayıs Pazar günü, toplantı gerçekleşmeden İçişleri Bakanlığı bir “yeni kademeli normalleşme” genelgesi yayımladı. Bunun üzerine birçok vatandaş bu ani genelgenin sebebini araştırırken aynı zamanda Kabine toplantısının yapılıp yapılmayacağını da merak etti.
"Kilit kavşak" Kırıkkale'de "tam kapanma" döneminin sona ermesiyle trafik yoğunluğu başladı
İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi. İBB'nin verilerine göre trafik yoğunluğu saat 08.00 itibarıyla yüzde 40 olarak ölçüldü.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" dönemi, saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı.
Koronavirüs vakalarının artmasıyla uygulanmaya başlanan 17 günlük tam kapanmanın son gününde İstanbul’a dönüşler için otogarda bilet telaşı başladı. Yüzde 100 kapasiteyle bilet satan seyahat firmaları, kademeli normalleşmede kapasitenin yüzde 50’si kadar yolcu kısıtlaması gelince ne yapacağını şaşırdı.
Tüm dünyayı sarsan koronavirüsün etkileri ülkemizde de halen devam ediyor. 17 Mayıs itibariyle son bulan tam kapanmadan sonrası için İçişleri Bakanlığı’ndan yeni normalleşme genelgesi açıklandı. Ancak açıklanan genelgede, tam kapanma öncesinde uygulanan kuralların tekrar geri getirildiği görüldü. Birçok dünya ülkesi aşılama çalışmalarını neredeyse tamamlamışken, şu an için Türkiye’de ilk dozu sadece 14 milyon vatandaşımız oldu.
"Tam kapanma"nın son gününde Karadeniz illerinden İstanbul'a dönüş başladı
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ( AESOB ) Başkanı Adlıhan Dere İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı kademeli normalleşme kurallarına tepki göstererek, "Gücümüzün yettiği kadar konuştuk açıklamalar yaptık, sesimizi Ankara’ya duyurmaya çalıştık. Gördük ki olan yine küçük esnafa oldu." dedi.
Bir yılı aşkın bir süredir devam eden Koronavirüs salgınının etkileri ülkemizde halen devam ediyor. Her gün birçok vatandaşımızın koronavirüse yakalandığı dönemde, günlük vaka sayıları da Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanıyor. Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden her gün düzenli olarak paylaşılan vaka sayıları ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
Tam kapanma uygulaması 17 Mayıs itibariyle sona ermiş olacak. Vatandaşlar merakla normalleşme dönemi kararlarını beklerken, tam kapanma döneminin bitişiyle beraber geçilecek olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli oldu. Peki elektronik oyun yerleri, bilardo salonları ve internet kafeler açık mı? İnternet kafeler ne zaman açılacak? İşte yanıtı...
29 Nisan'dan beri uygulanan tam kapanma uygulaması 17 Mayıs itibariyle sona ermiş olacak. Vatandaşlar merakla normalleşme dönemi kararlarını beklerken, tam kapanma döneminin bitişiyle beraber geçilecek olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli oldu. Peki hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi? Sokağa çıkma yasağı saatleri ne zaman? İşte yanıtı...
17 gündür devam eden tam kapanma uygulaması 17 Mayıs itibariyle sona ermiş olacak. Vatandaşlar merakla normalleşme dönemi kararlarını beklerken, tam kapanma döneminin bitişiyle beraber geçilecek olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli oldu. Peki nikahlar, kınalar ve düğünler yapılacak mı? Düğünler ne zaman yapılacak? İşte yanıtı...
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan'da uygulanmaya başlanan tam kapanma uygulaması 17 Mayıs yani yarın itibariyle sona ermiş olacak. Vatandaşlar merakla normalleşme dönemi kararlarını beklerken, tam kapanma döneminin bitişiyle beraber geçilecek olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli oldu. Peki kamu kurumlarında esnek çalışma devam edecek mi? Kamu kurumları mesai saatleri değişti mi? İşte yanıtı...
Şanlıurfa'da bayramda Kovid-19 denetimlerini ihlal eden 350 kişiye ceza kesildi
29 Nisan'da uygulanmaya başlanan tam kapanma uygulaması 17 Mayıs yani yarın itibariyle sona ermiş olacak. Vatandaşlar merakla normalleşme dönemi kararlarını beklerken, tam kapanma döneminin bitişiyle beraber geçilecek olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli oldu. Peki kreşler ve anaokulları açılacak mı? Kreşler ve anaokulları ne zaman açılacak, açık mı? İşte yanıtı...
17 gündür devam eden tam kapanma uygulaması 17 Mayıs itibariyle sona ermiş olacak. Vatandaşlar merakla normalleşme dönemi kararlarını beklerken, tam kapanma döneminin bitişiyle beraber geçilecek olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı da okulların durumuyla ilgili basın açıklamasında bulundu. Peki okullar açılacak mı, okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? İşte yanıtı...