Adıyaman'ın kültür ve turizm potansiyelini evrensel düzeyde Türkiye’ye ve dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ‘Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut’ filminin galası yapıldı.
Turizm odaklı belgesel filmin yapımcılığını Kadriye Özden, yönetmenliğini Gönül Er yaptı. ‘Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut’ adlı filmin galası, Adıyaman Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Galaya; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, akademisyenler, turizmciler ve öğrenciler katıldı.
Belgesel filmin galasında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, film ile ilgili bilgi vererek, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak katıldığımız tanıtım etkinliklerinde, insanlara takdim edecek görsel materyal açısından çok zayıf durumdaydık. Turizm Odaklı Tanıtım Projesi kapsamında hazırladığımız Tanrıların Göksel Tahtı Nemrut adlı belgesel filmi bu eksikliği gidermek amacıyla hazırlanmıştır. Bu kadar büyük zenginliğe sahip olan ilimizi ciddi anlamda tanıtacak bir belgesel film bulunmamaktaydı. Bu kadar zenginliğe sahip olan ilimiz için acil bir filmin hazırlanması ve bunun çeşitli dillere çevrilmesi gerekiyordu. İşte bu film bu eksikliği giderecek ve ilimizin kültür ve turizm potansiyelini uluslararası alanda tanıtmış olacaktır" dedi.
Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, kültür ve turizm potansiyeli yönünden zengin olan Adıyaman’ın; manileri, şiir ve türküleri, sergileri ve dünya birincisi halk oyunları ekipleriyle, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle önemli turizm potansiyeline sahip bir il olduğunu ifade etti. Demirtaş, "İlimizde başta dünyanın 8'inci harikası olarak bilinen Nemrut Dağı olmak üzere, Arsameia, Eski Kahta Kalesi olarak bilinen Yeni Kale, Cendere Köprüsü, Karakuş Tepesi, Adıyaman şehir merkezindeki Perre Antik Kenti, Besni Sesönk Tümülüsü gibi, Adıyaman ilinde tarih öncesi devirlere ait buluntular yer almaktadır. Kommagene Uygarlığı'na ait, Nemrut Dağı ören yeri ile, il geneline yayılmış 176 dolayında tarihi eser bulunmaktadır. Ayrıca, Adıyaman’ın kültür varlıkları ile adeta ‘Açıkhava Müzesi’ konumuna sahip olduğunu söylemek de mümkündür. Kommagene Krallığı'ndan günümüze kalan ihtişamlı eserlerden en önemlisi olan Nemrut Dağı, ülkemiz ve gerekse ilimiz turizmi açısından büyük önem taşımaktadır. Nemrut Dağı sadece ülkemizde değil, dünyada da eşsiz bir kültürel mirastır" şeklinde konuştu.
Vali Demirtaş, dünyadaki turizm pastasından pay alabilmenin, turizm sektöründe diğer ülkelerle ve kentlerle rekabet edebilmek ve turizm girdilerini artırabilmenin tek yolunun, her şeyden önce kültür ve turizme potansiyel teşkil eden değerlerin tanıtımını özenli ve etkin bir şekilde yapmaktan geçtiğini vurguladı. Demirtaş, galadan sonra, filmin yönetmeni Gönül Er'e, yapımcı Kadriye Özden'e ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan'a, yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz