YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarbiyomer Ege Bölgesi Tarım Sektörünün Nabzını Tutuyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kalkınma Bakanlığı projesi ile hayata geçirdiği TARBİYOMER ile tarımsal üretime yönelik...

Tarbiyomer Ege Bölgesi Tarım Sektörünün Nabzını Tutuyor

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kalkınma Bakanlığı projesi ile hayata geçirdiği TARBİYOMER ile tarımsal üretime yönelik araştırmalarda yeni bir sayfa açıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ), Kalkınma Bakanlığı destekli projesi ile hayata geçirdiği Tarımsal Biyoteknoloji ve Gıda Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (TARBİYOMER) aracılığıyla tarımsal üretime yeni bir boyut kazandırıyor.

TARBİYOMER Müdürü Doç. Dr. İbrahim Cemal, ADÜ’nün kurduğu TARBİYOMER bünyesinde yürütülecek araştırmalar ile tarımsal üretimi A’dan Z’ye ele alacağını kaydetti. Cemal, bitkisel ve hayvansal üretimi bünyesinde barındıran tarım sektöründe, ürünün miktarı, kalitesi ve sağlığının yanı sıra gıda üretim ve işleme yöntem ve teknolojilerinin öneminden hareketle sektörün araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) ihtiyacından yola çıkan araştırıcıların özverili çalışmalarıyla ADÜ’ye kazandırılan merkez ile tarımsal üretime yönelik bölgede yaşanan sorunların bilimsel çalışmalarla çözümü noktasında önemli bir adım atılmış olduğunu kaydetti.

Doç. Dr. İbrahim Cemal, Aydın’ın ve bulunduğu bölgenin tarımsal üretiminin geliştirilmesi ve var olan sorunların çözülmesi için kamu ve özel sektör kuruluşlarının araştırıcılarının ortak bir merkezde bir araya gelmesini kurduğu TARBİYOMER ile mümkün kıldığını söyledi. ADÜ’nün, araştırıcıların ihtiyaç duyduğu yüksek kapsamlı ve ileri teknolojik cihaz ve sistemleri bu merkezde bir araya getirdiğine de dikkat çeken Cemal,ADÜ’nün kurduğu merkezle, bilim insanlarının çok daha nitelikli ve etkin araştırmalara imza atabilmesinin önünü açan açtığını kaydetti. Cemal ADÜ’nün, başta Ziraat Fakültesi olmak üzere çeşitli fakültelerden araştırıcıların işbirliği ve uzun yıllar süren yoğun emeği ile hayata geçirdiği merkez ile Ege Bölgesi’nin tarımsal üretim alanında yaşadığı sorunların büyük bölümüne çözüm üretmeyi hedeflediğini de belirtti.

Makalesinde projenin nasıl hayata geçtiğine yönelik de bilgi veren Doç. Dr. İbrahim Cemal, Adnan Menderes Üniversitesi’nin bugüne kadar Kalkınma Bakanlığından aldığı en yüksek bütçeli proje olan 5 milyon liralık proje önerisinin hazırlanması için 2009 yılında büyük bir ekibin çalıştığını söyledi. Kalkınma Bakanlığı 2010 yılı yatırım programına alınan proje önerisinin hazırlanması ve devreye girmesi için çalışan ekibin öncülüğünü ADÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Karaca’nın yaptığına dikkat çeken Cemal, Ziraat Fakültesinden 9, Tıp Fakültesinden 2 ve Veteriner Fakültesinden 1 olmak üzere toplam 12 kişilik araştırıcı ekibin projeyi şekillendirdiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler