Ekim 2011 Van depremi; 23 Ekim 2011 günü, Türkiye saati ile 13:41'de Van'da 7,2 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremde 604 kişi hayatını kaybetti.
Depreme internet kafede yakalanan 13 yaşındaki Yunus, üzerine kapanan 'isimsiz bir kahraman' sayesinde hayatta kaldı. Hatta kendisini kurtaran ekibe saati sordu çıkartılırken. Ancak aldığı yaralar nedeniyle iç kanama geçiriyordu, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Ailesinden tek ölen küçük Yunus oldu. Van'da deprem sonrası sözler halen tutulmayı bekliyor.
2009'da Ergenekon Davası kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği başkanı Türkan Saylan'ın evine ve derneğin genel merkez ile 14 ilde 20'den fazla şubesinde aramalar yapıldı. Kanser hastası olan Saylan'ın evine sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlenmesi büyük tepki toplamıştı. Türkan Saylan bu operasyondan 1,5 ay sonra hayatını kaybetti.
İstanbul'da sel felaketi: 31 ölü, Trakya'yı esir alan ve 7 cana mal olan felaket İstanbul'u vurdu. Marmara Bölgesi, 17 Ağustos depreminden beri ilk kez bu boyutta bir felaket yaşadı. Pameks Tekstil Fabrikası'na servisle gelen 7 kadın çalışan bir anda sele kapıldı. İkitelli TIR parkında uyuyan 6 şoför uykularında can verdi. İkitelli ve Halkalı'da 8 ceset bulundu. Çatalca ve Silivri'de 3 kişi hayatını kaybetmişti. İki günde 31 can alan felaket havalimanına ulaşımı felç etti. 9 kişi ise kayıp...
AFYON: 2012 Afyonkarahisar patlaması, 6 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da Türk Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte patlama yaşanması sonucu 25 asker ölmüş, 4 asker de yaralanmıştı.
Gazeteci Hrant Dink, 19 Ocak 2007 günü genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin Şişli'deki binası önünde silahlı saldırı sonucu katledildi.
Pamukova Faciası veya Pamukova Tren Kazası, 22 Temmuz 2004 günü Sakarya'nın Pamukova ilçesinde meydana gelen tren kazasıdır. Ankara-İstanbul arasında hızlandırılmış tren seferini yapan Yakup Kadri Karaosmanoğlu adlı tren aşırı hızdan dolayı raydan çıkmış, toplam 230 yolcudan 41'inin ölümüne, 80'inin de yaralanmasına sebep olmuştur. Kaza, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesinde sürmekte olan özelleştirilme süreci ve yeni hayata geçirilen hızlı tren projesinin ilk adımında meydana gelmiştir. Yolcu sayısı olarak en yoğun hat olan Ankara-İstanbul tren hattı arasında hızlı tren uygulamasına yetersiz altyapıya rağmen aceleyle yapılan geçiş yüzünden meydana gelen kazadan sonra dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yoğun kamuoyu tepkisine rağmen istifa etmemiş ve görevden alınmamıştır.
2011'de Kişi başına düşen milli gelir 10 bin dolar olarak açıklanırken Samsun'da rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan 2.5 aylık Kübra bebek yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Bebeğin ölüm nedeninin açlık olduğu açıklandı.
SAMSUN'da gece yarısı fırtınayla başlayan şiddetli yağış can kaybı ve büyük hasara neden oldu. Irmaklar taştı, köprüler hasar gördü, yüzlerce binanın alt katlarını sel suları bastı, elektrikler kesildi. Samsun'da sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 9'a yükseldi. TOKİ Konutlarının yaklaşık 1 kilometre uzağında köprü ayağında hurdacı olduğu öğrenilen Mehmet Yaylacıoğlu'nun cesedine ulaşıldı. Sel felaketinde en akılda kalıcı görüntü ise bir annenin feryadı oldu.
Malatya'da 18 Nisan 2007'de incil basımı yapan Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek katledilmişti.
2008 yılında Konya'nın Taşkent ilçesinde kaçak bir kız yurdu çökmüş, 18 öğrenci ölmüş, 27 kişi de yaralanmıştı.
28 Aralık 2011 akşamı Türk Hava Kuvvetlerinin, Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F-16 savaş uçaklarıyla yaptığı bombardıman sonucunda 35 Kürt kökenli vatandaş hayatını kaybetti. Olaydan bir kişi yaralı olarak kurtuldu.
Operasyonda hayatını kaybedenlerin, Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getirmek için PKK'nın kullandığı yol üzerinden geçen, Kürt kökenli vatandaşların oluşturduğu bir kaçakçı kafilesi olduğu anlaşıldı.
Dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gezi Parkı'na Topçu Kışlası ve AVM yapacağız" açıklamasından sonra halktan buna tepki vermiş, Gezi Parkı'nda çadır kuran yurttaşlara şafak vaktinde sert müdahale gelmişti. Bundan sonra yurttaşlar polisin bu sert müdahalesine sokağa çıkarak yanıt vermiş, Türkiye'nin her yerinde eylemler başlamıştı. Erdoğan'ın olaylar sırasındaki sert tavrı devam etmiş, olaylarda 8 kişi hayatını kaybetmişti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kızın cebine para koyup, ilaçları kendisinin almasını istedi ve 'düşürme' diye uyardı.
Kendisine dilenci muamelesi yapıldığını söyleyerek alınan üniversiteli kız Selimiye Camii'nde namaz kılıp çıkan Bakan Bayraktar'a giderek, "Ben dilenci değilim, tedavim için yardım istedim" dedi ve cebine konulan parayı Bayraktar'ın eline tutuşturup ağlayarak uzaklaştı.
VAN'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çeli Mezrası'nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 1,5 yaşındaki çocuklarının yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremedikleri için öldüğünü öne sürdü.
2013 Reyhanlı bombalı saldırıları, 11 Mayıs 2013'de Reyhanlı, Hatay'da düzenlenen iki ayrı bombalı terör saldırısı. Saldırıda 52 kişi ölmüş, 146 kişi yaralanmıştır. Bombalı araçlarla düzenlenen bu saldırı, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı terör eylemi olarak kayıtlara geçti. Olay sırasında Başbakan Olan Erdoğan'ın Reyhanlı'da 52 sünni vatandaşı şehit ettiler açıklaması da çok tepki almıştı.
Soma Faciası, 13 Mayıs 2014'te Türkiye'nin Manisa ilinin Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facia. 301 işçinin yaşamını yitirmesine sebep olan olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybı ile sonuçlanan iş ve madencilik kazası olarak kayıtlara geçti.
Soma Holding şirketlerinden Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından işletilen maden ocağında, patlamaya elektrikli ekipmanların sebep olduğundan şüphelenildi.
Yangın, vardiya değişimi sırasında meydana geldi ve 787 işçi patlama sırasında yer altında kaldı.
Enerji Bakanı Taner Yıldız, 17 Mayıs 2014 tarihinde yaptığı açıklamada, toplamda 301 kişinin hayatını kaybettiğini ve içeride kimse kalmaması sebebiyle kurtarma çalışmalarının sona erdiğini açıkladı.
Erdoğan, Soma'da kendisini protesto eden bir vatandaşı da tartaklamış ve vatandaşa söylediği 'İsrail Dölü' sözüyle çok tepki almıştı.
Mecidiyeköy'deki Torunlar İnşaat'ın şantiyesinde asansörün zemine düşmesiyle 10 kişi yaşamını yitirdi. Torunlar inşaata takipsizlik verildi. Ayrıca durumu protesto eden işçiler güvenlik güçlerince darp edildi.
İstanbul Avcılar'da E-5 Karayolu üzerindeki köprü, damperi açık bir kamyonun çarpmasıyla yıkılmıştı. Facianın eşiğinden dönülen olayda içerisi onlarca dolu yolcu ile dolu metrobüs son anda kurtulmuş, köprünün altında kalan aracın içerisindeki bir kişi hayatını kaybetti.
Engin Çeber, 29 Eylül 2008 yılında yürüyüş dergisi satarken göz altına alınmıştı. Metris cezaevinde öldüresiye dövülen Engin Çeber, 8 Ekim'de beyin kanamasından komaya girmiş ve hayatını kaybetmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı korumakla görevlendirilen polis memurlarını taşıyan otobüs 13 Ekim günü kaza yapmıştı. Kazada 6 polis şehit olurken, 30 polis de yaralanmıştı.
Nijeryalı Festus Okey, 20 Ağustos 2007 günü Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında gözaltında tutulduğu sırada öldürülmüştü.
Isparta'da mevsimlik tarım işçilerini taşıyan 25 kişilik midibüs trafik kazası yaptı. 31 Ekim 2014 günü gerçekleşen kazada 45 kişinin yer aldığı midibüste 17 kişi hayatını kaybetti.
17 Mayıs 2010 tarihinde Zonguldak ilinin merkezine bağlı Kilimli beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait Karadon Müessese Müdürlüğü'nün kömür ocağında kaza meydana geldi. Grizu patlaması sonucu 30 işçi hayatını kaybetmişti.
IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla yurt geneline yayılan gösterilerde, 47 kişi hayatını kaybetti. Eylemler sırasında eli bıçaklı, palalı, silahlı gruplar ortaya çıktı. Çok sayıda kişi yaralandı.
20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanan Kuddusi Okkır, tutuklu bulunduğu cezaevinde akciğer kanseri, beyin ve kemik metastasına yakalanmıştı. "Ergenekon'un finansörü" iddiasıyla tutuklanan Okkır, "delilleri karartabileceği" gerekçesiyle serbest bırakılmamıştı. Kuddusi Okkır, 6 Temmuz 2008 günü hayatını kaybetmişti. Okkır öldüğünde zanlı durumundaydı ve Ümraniye soruşturması iddianamesi henüz tamamlanmadığından dolayı, tam olarak neyle suçlandığını bilmiyordu.
İstanbul Kumburgaz'da yunus kiralayarak denize açılan gençler Marmara'da kaybolmuştu. Çocukluk arkadaşı olan beş arkadaş için arama-kurtarma çalışmaları günlerce sürmüştü. Beş gencin cesetlerine hâlâ ulaşılamadı.
Mavi Marmara, İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile İsrail ablukasındaki Gazze'ye yardım malzemeleri götürmek üzere bir grup gemi ile birlikte yola çıktı. 31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye yakın uluslararası sularda İsrail Ordusunun gemiye asker çıkarması üzerine organizasyon amacına ulaşamadı. Olayda 9 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.
Trabzon'daki Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro, kilisede öldürülmüştü.
Ailesiyle birlikte doğum gününe giden 5 yaşındaki Ece Su, suya gömülen araç içerisinde hayatını kaybetmişti. Sirkeci'den arabalı vapuruna binen otomobilin denize düşmesi sonucu meydana gelen korkunç kazada 5 yaşında bir çocuk öldü, 1'i ağır 3 kişi yaralanmıştı.
Öğretmen olarak atanmayı beklerken, kanser ile mücadele eden Şafak Bay, öğretmen olarak atanamadan hayatını kaybetmişti.
Okmeydanı'ndaki olaylar sırasında cenaze için gittiği cemevinin önünde polis silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetti.
5 Aralık 2009 tarihinde 'amirallere suikast' iddiasıyla tutuklanan Ali Tatar, tahliye edilişinin ardından yeniden tutuklama kararı çıkınca, "O deliğe dönmektense mezara giderim. Yapılan hukuksuzluğa isyan için hayatıma son veriyorum" yazılı bir mektup bırakarak intihar etmişti.