YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarım Personellerine Makine Ve Ekipman Eğitimi Verildi

Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde Adıyaman Gıda,...

Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerine tarım makinesi ve ekipman tanıtım eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün konferans salonunda yapılan tarım makineleri ve ekipmanları eğitimine; Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı il ve ilçelerde bulunan şube personelleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Adil Alan, "Uzun süredir beklediğimiz Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı 3 Temmuz gününden itibaren yayınlandı. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak ilk defa güneş kolektörünün yatırım kapsamına alınarak hibeyle desteklenmesi, Adıyamanlı çiftçilerimiz için gerçekten çok önemli ve bulunmaz bir nimettir. Çünkü ilimizde tarım sulama enerjisi kullanmak çok pahalı. Komşu illerimizle kıyaslama yaptığımızda cazibe usulü ile sulamalarda 1 dekarlık sulama yaptığımız suyun maliyeti 30 TL iken ilimizde bu maliyet 120 TL’dir. Bizler güneş kolektörüne başvuru yaparak yüzde 50 hibe alabilirsek en azından enerji maliyetimiz şimdilik yüzde 50 karşılanmış olacak. İlk defa yatırıma alınan güneş kolektörü konusunda özellikle Besni, Kahta ve Samsat ilçelerimizden ciddi bir başvuru bekliyoruz. Çiftçilerimizin başvuru yaparak yüzde 50 hibeden faydalanabilmesi için 1 Ağustos tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat etmelerini önemle belirtmek istiyorum. Bu yıl diğer illerden farklı olarak çiftçilerimiz ilçe müdürlüklerine müracaatlarda bulunabilecekler. Daha önceden başvurular Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne yapılmaktaydı. Bu yıl ise ilçe müdürlüklerine de başvuru yapabilecekler" ifadelerini kaydetti.

Başvuruların 1 Ağustos tarihine kadar devam edeceğini belirten Alan, "Bu kapsamda 27 makine desteklenmektedir. Bu konuda il ve ilçe müdürlüklerine başvurularda bulunarak hangi makinelerin desteklendiğini öğrenebileceklerdir. Arıza doğrudan ekip makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, balıkçı gemilerinde soğuk depo, biçerbağlar, canlı balık nakil tankı, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü, file sisteminin kurulması, gübre dağıtma makinesi, mibzer, pamuk toplama makinesi, pancar döküm makinesi, patates söküm makinesi, pül velizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tambur filtre, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi ve bizim için en önemli olan güneş kolektörüdür. Bugün de ilçe müdürlüklerimizde görev yapan arkadaşlarımızı bilgilendirmek üzere makine ekipmanlarında görev yapan arkadaşlarımız tarafından eğitim verilmektedir" bilgilerinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler