YURTHABER

Kütahya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Kütahya'da konuştu:

"Seralarda üretim ve süreklilik arttığı sürece fiyatlardaki dalgalanmaların azalacağını hep birlikte müşahede ediyor olacağız" - "Süreklilik, son derece önemli. İşte seralar da bu imkanı veriyor. Türkiye çapında seralarda üretim yapan arkadaşlarımız, ekseriyetle mutludur"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Seralarda üretim ve süreklilik arttığı sürece fiyatlardaki dalgalanmaların azalacağını hep birlikte müşahede ediyor olacağız." dedi.

Simav Seracılık Organize Sanayi Bölgesi alanı ve su kuyularında incelemelerde bulunan Pakdemirli, burada yaptığı konuşmada, bölgede yatırım yapanların Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında desteklenerek birçok eve aş ve iş imkanı sağladıklarını söyledi.

Ziyaret ettiği İsmail Taş'a ait serada çok kaliteli, güzel, yerli tohumdan, "taş gibi" domatesler üretildiğini aktaran Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 4 sene önce burayı kurmuş. Kendi beyanlarıyla şu ana kadar maliyetini çıkarmış seralar. Bundan sonra kar ederek gidiyor. Kendisi mutlu, üretimde olmaktan mutlu. Tarımsal üretim, çok güzel bir şey. Tarımsal üretimin bir ilerisi de bunu organize bir şekilde, sürekli üretmek. Süreklilik, son derece önemli. İşte seralar da bu imkanı veriyor. Türkiye çapında seralarda üretim yapan arkadaşlarımız, ekseriyetle mutludur. Seracılık, hızlı bir şekilde büyüyor. Son 3-4 senede 50 bin dekardan daha fazla alan, başta Ziraat Bankasında sübvanse kredisi olmak kaydıyla büyümüştür. Türkiye'de çok ciddi bir şekilde üretim artışı var. Seralarda organize bir şekilde üretimin artmasının 84 milyon vatandaşımıza faydası var. Seralarda üretim ve süreklilik arttığı sürece fiyatlardaki dalgalanmaların azalacağını hep birlikte müşahede ediyor olacağız."

Pakdemirli, Simav Seracılık Organize Sanayi Bölgesinin 1100 dekar alanda kurulacağını dile getirerek "Bugün itibarıyla bütün taliplerin bir an evvel faaliyete geçmesini beklediği bir sera bölgemiz. Tüm vatandaşlarımızı, yeni iş kuracak olanları, öncelikle tarıma davet ediyorum çünkü tarımda bereket, bol kazanç var." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler