YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tariş Zeytinyağına Japonya’dan Altın Madalya

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, tüm dünyadan 160’a yakın ürünün katıldığı Olive Japan Yarışması’ndan ‘’Altın...

Tariş Zeytinyağına Japonya’dan Altın Madalya

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, tüm dünyadan 160’a yakın ürünün katıldığı Olive Japan Yarışması’ndan ‘’Altın Madalya’’ alarak, kalite ve lezzetini bir kez daha uluslararası alanda tescil etmiş oldu. Tariş Zeytinyağı markalı ürün ailesine bu yıl katılan ‘’İlk Hasat’’, piyasaya girdiği ilk yılda aldığı bu anlamlı ödülle, iç ve dış pazarlarda kuvvetli bir giriş yaptı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Olive Japan Yarışması’nda ağırlıklı olarak İtalya, İspanya, Yunanistan, Fransa olmak üzere toplam 17 ülkeden 160’a yakın ürün değerlendirildi. Büyük Altın Madalya ödülüne 9 firma hak kazanırken, Türkiye’den Tariş Zeytinyağı markası ödüle layık görüldü.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Japon pazarının Tariş markası için önemli olduğuna işaret ederek, bu ülkede 2002 yılından bu yana markalı ve ambalajlı ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Japon halkının her geçen yıl zeytinyağına ilgisinin arttığını belirten Çetin, alınan bu ödülle Tariş markasının başarısını ve kalitesini bir kez daha tescil ettiğini söyledi. Çetin, Japon tüketicisinin yüksek kaliteye önem verdiğine değinirken, şunları söyledi:

‘’Japonya pazarı, güçlü ekonomisi, yüksek kalite tercihli tüketici profiliyle ve zeytinyağı tüketimine hızlı yönelişiyle Tariş markalı zeytinyağları için son derece önemli piyasa. Marka olarak bu pazarda yerleşme konusunda 10 yılı aşkın süredir çalışmalar yürütüyoruz. Japonya’da faaliyet gösteren çok sayıda İtalyan restoranında Tariş markasıyla yer aldık. Bu ülkede Tariş markası olarak pazar payımızı yıllar itibariyle artırarak, sürdürüyoruz. Japon tüketicisinin sağlıklı beslenme konusundaki duyarlılığı, zeytinyağına ilgiyi ve tüketimi artırıyor. Burada önemli olan Japonya pazarında doğru stratejilerle ülke olarak da yer almak ve Türk zeytinyağının ülke markasıyla pazarda kalıcı olmasıdır.’’

Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC), verilerine göre 1990-1991 yılında Japonya’nın zeytinyağı ithalatının 4 bin ton olduğunu hatırlatan Çetin, 2011-2012 sezonu ithalatının ise 45 bin 600 ton seviyesine ulaştığını bildirdi. Çetin, tüketimin hızla arttığı Japonya’da Türk firmalarının kaliteden taviz vermeden etkin şekilde faaliyet göstermesi gerektiğini vurgularken, ‘’Japon tüketici için kalite her şeyden önemlidir. Ürünü fiyatla değil, kalitesiyle değerlendirmektedir. Bu nedenle kaliteli ürünlerin şansı her zaman yüksektir’’ diye sözlerini tamamladı.

Kutu Kutu: Olive Japan 2013 Yarışması’nın jürisi dünyanın belli başlı üretici ülkelerinden ve Japon uzmanlardan oluşurken, yarışmanın sonuçları, ülkede yayınlanan gazete, dergi ve televizyon kanalları aracılığıyla ülke kamuoyuyla en etkin şekilde paylaşılıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler