Tarsus İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, tarım potansiyeli açısında kentin zengin topraklara sahip olmanın güzelliklerini yaşadıklarını söyledi.
Geçtiğimiz yıl içinde Tarımsal ve Hayvancılık ve Hayvansal Ürün Desteklemeleri kategorilerinde bölgede en çok pay alan ilçeler arasında yer alan Tarsus çiftçisinin gayretli çalışmaları sonucunda kazanmayı sürdüreceğini ifade eden Erdoğan, "Mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, MGD, buğday, iyi tarım, organik tarım, sertifikalı buğday ve sertifikalı fidan (güz) gibi kentimiz topraklarımızda yetişen ve geçen yıl 'Tarımsal Desteklemeler' den 13 bin 199 çiftçinin yararlanırken, gönderilen destekleme payı ise 33 milyon 6 bin 951 TL oldu. Bölgemize ayrılan miktar 44 milyon TL olurken, bu payın yüzde 73'ü, çalışan ve üreten Tarsus çiftçine verildi. Yine anaç sığır, buzağı, anaç küçükbaş, küçükbaş R-1 aşı, arı kovanı, süt ve besi desteklemelerinden ise toplam 6 milyon 221 bin 97 TL ile çiftçimiz faydalanmış oldu” dedi.
Tarsus'ta 100 bin dönüm dekar ekili üzüm ve 220 bin ise toplamda rekolte elde edileceğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, “Çukurova Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa yürüttüğümüz ve artık sonlarına yaklaştığımız 'Üzümünü Ye Bağını Sor' ve aynı zamanda Entegre ve Kontrollü Ürün Yetiştiriciliği projeleri kapsamında üzüm üreticilerimiz ürün yetiştirme konusunda kendileri çok iyi geliştirdiler. Bu kapsamda üzüm üreticilerimiz bu yıl bin ton yetiştirdikleri üzümleri ihracata çıkartacaklar. Müdürlüğümüze üzüm ihracatı yapmak isteyen şu anda 600 çiftçimiz bulunuyor. Kayıtlarımız halen devam ediyor. Üzüm ürünü konusunda şu anda pazar sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz