Tarsus Kemalpaşa Mahallesi’nde yapılacak olan 2. Küçük Sanayi Sitesi için, belediye, kooperatif, odalar ve esnaflar elele vererek, Türkiye’de örnek bir oluşum sergilediler.
Tarsus Şehir merkezinde değişik yerlerde sağlıksız koşullarda görüntü ve gürültü kirliliği oluşturan işyerlerinin Kemalpaşa Mahallesi’nde yaptırılacak olan 2. Küçük Sanayi Sitesi için Tarsus Belediyesi, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Tarsus Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası, Tarsus Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ve Küçük Sanayi Sitesi yapı Kooperatifi başkanlarıyla protokol imzalandı.
Belediye Meclis Salonunda yapılan protokol ile 100m2, 150m2, 200m2 ve 250 m2 olmak üzere dört değişik büyüklükte işyerleri yaptırılacak.
Protokol çerçevesinde arsayı alan belediye işyerlerini yapacak, esnaf kira öder gibi mülk sahibi olacak.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.
Başkan Kocamaz, “Sizlerle 1997’den bu yana şehir içerisindeki Tarsus’a, kente, kentte yaşayanlara yakışmayan bu rahatsız edici durumun ortadan kalkması için defalarca toplandık. Zaman zaman kurulan kooperatifin bir başlangıç yapmış olsa da sonuç alamadığından dolayı birçok şikayetler aldık. Ancak en son Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer’le yaptığımız toplantıda bu işi belediye, esnaf odaları birliği, madeni sanatkarlar odası ve diğer kooperatiflerle birlikte çözelim fikri ortaya çıktı. Bizde aslında direk olarak bizi ilgilendirmese de bu problemin ortadan kalkması düşüncesiyle atılan bu adımı karşılıksız bırakmadık” dedi.
Belediye meclisinden alınan yetkiyle esnafa yakışan bir mekan oluşturacaklarını belirten Başkan Kocamaz, “Belediye meclisimizden aldığımız yetkiyle ve size yakışan bir mekân oluşturmak düşüncesiyle bu çalışmayı başlattık ve sanayi sitesinin genişletilmesine yönelik arazi teminiyle ilgili de arazi sahipleriyle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı neticesinde de bugünkü protokolü sizlerin huzurunda imzalamaya karar verdik. Bu protokolün imzalanmasından itibaren belediye olarak arsaların tedariki yönünde hemen istimlak çalışmalarını başlatıyoruz. Sizlerden gelen talepler doğrultusunda da en kısa sürede projelerini hazırlayıp ihaleye çıkacağız. Tabii bu arada Esnaf Odaları Birliğimiz, odalarımız ve kooperatiflerimiz birlikte hareket ederek, sizler adına daha önce bankalarla yaptıkları görüşmeleri kayıt altına alacaklar ve bankalardan sağlanacak kredilerle bu inşaatlar en kısa sürede tamamlanacak. Burada belediyemizin kesinlikle bir kar amacı yoktur. Sadece orada yapılacak işyerleri, dükkanlar ve sosyal tesislerle ilgili masraflar karşılığı dükkanlar sizlere inşallah teslim edilecek. Bugün geçte olsa bir karar alınarak olayın imza altına alınması ve inşallah en kısa sürede sonuçlandırılmak üzere harekete geçilmiş olması hepimiz için, belediyemiz açısından kentleşme yönünde, kentte yaşayan insanların bugüne kadar ki şikayetlerinin sona ermesi yönünde, sizler açısından da hem toplu olarak bir bölgede işlerinizi sürdürmeniz hem de bundan sonra önünüze bakmanız şikayetlerle artık zaman kaybetmememiz açısından önemli bir aşama olduğunu düşünüyoruz. İnşallah bugün başlattığımız bu olay en kısa sürede ihalesi de yapıldıktan sonra bitirilir. Sizler en kısa sürede yeni işyerlerinizde çalışmaya başlarsınız. Buda hem Mersin’de hem Türkiye’de bir model olarak başka kentlerde de uygulanma imkanını bulur” şeklinde konuştu.
Mersin’de bu projeyi hayata geçiremediklerini dile getiren Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, bu çalışmanın Türkiye’de örnek olacağını söyledi.
Başkan Dinçer, “Bizim çok heyecanlı ve önemli bir gün. Göreve geldiğim 2005 yılından bu yana Mersin’in tüm ilçelerini gezdim. Her ilçemizde gittiğim sanayi sitelerini gezdim, incelemelerde bulundum. Bizim için sanayi sitesi çok önemlidir. Sanayi sitesi olmadan ne doğru dürüst üretim oluyor, ne de doğru dürüst bir imalat oluyor. Bizim sanatkarımızı apartman altlarında, merdiven altlarında uygunsuz barakalarda çalışmak zorunda kalıyor. Bu yüzünden sanayi sitelerini ilimizde gelişmesini istiyoruz. Mersin’de bu konuda geçmişte hiç önem verilmemiş, küçük sanayi sitesi konusunda çok yetersizdir. Mersin merkezde gerçekten çok sıkıntı çekiyoruz. Bu projelerin tüm ilçelerimize taşıdık, tüm belediye başkanlarımıza bu konunun önemini anlattık. Gördük ki, Mersin’de bir sonuç alamadık. Ama böyle bir fikri Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz’a getirdiğimizde, doğal olarak bir araştırma yaparak ve çok ciddi çalışmalar yaptı. Sayın Başkan ‘Ben bu işin içerisinde varım, ben bu esnafı mağdur etmem’ dedi. Bizde bir anket yapıp çıkan sonucu başkanımıza ilettik. Bu model ne ilimizde, ne de başka bir illerde yok. Tüm esnafım adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu esnaf sokak aralarında, mahalle aralarında çıksın, modern sanayi sitelerine taşınsın. Tarsus Belediyesi alt yapısını yapmış, yolları hazır, sosyal tesisleri içerisinde olan bir yaşam merkezi olacak bir sanayi sitesi kuracağız. Finansman konusunda herkesin bütçesine göre olacak. En ucuz faizli ve en uzun vadeli krediyi önümüze getireceğiz. Bu projeler çok güzel hizmetler ortaya çıkar. Buraya insanlarımızın ilgisi daha fazla olacak. Emeği geçenlere şimdiden teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.
Konuşmaların ardından Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı KerimTufan’ın okuduğu protokol Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer,Tarsus Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Tarsus Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Doğan Kocabaş ile Küçük Sanayi Sitesi yapı Kooperatifi Başkanı Abdullah Temel birlikte imza altına alındı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz