Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, tıbbi ve aromatik bitkilerin öneminin her geçen gün arttığını belirterek, bu çerçevede Tarsus ilçesinde defne envanterini tamamladıklarını bildirdi.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Orman Bölge Müdürlüğü’nün ‘Odun Dışı Orman Ürünleri Envanter Çalışmaları’ kapsamında, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Tarsus Orman İşletme Şefliği’nde defne envanteri çıkarıldı. Defne envanteri için pilot bölge olarak seçilen bölgede, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Başmühendisi Gökhan Şener başkanlığındaki ekip tarafından yaklaşık iki aydır sürdürülen çalışmalar tamamlandı.
Envanter çalışmaları ile ilgili açıklama yapan Mersin Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Başmühendisliği’nin yürüttüğü arazi çalışmalarında, toplam 65 bölmeye karşılık gelen 3 bin 390,5 hektarlık alanın meşcere tipleri itibariyle taranarak, defnelik alanlar ve defnenin arazi örtme yüzdelerinin belirlendiğini kaydetti. Yapılan arazi incelemelerinde, bin 820,5 hektar alana sahip 35 bölmede, “seyrek”, “normal” ve “sık” olmak üzere üç sıklık kademesinde defne mevcudiyeti tespit edildiği bilgisini veren Acer, “Defne servetinin tespitinde meşcereleri temsil edecek şekilde alınan deneme alanlarından elde edilen veriler kullanıldı. Envanter çalışması sonuçlarına göre Tarsus İşletme Şefliği için yaş yapraklı sürgün serveti 5 milyon 487 bin 830 kg, yaş yaprak serveti ise 2 milyon 743 bin 915 kg olarak tespit edildi” dedi.
Tıbbi ve aromatik bitkilerin önemine değinen Acer, bu çerçevede odun dışı orman ürünlerinin envanter çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerinin altını çizdi. Son 20 yılda tıbbi ve aromatik bitkilere olan talebin önemli ölçüde arttığını ve bu eğilimin halen devam ettiğini vurgulayan Acer, “Tıbbi bitkilerdeki etkili maddelerin, sentetik yolla elde edilenlere nazaran, çok yönlü etkiye sahip olması ve yan etkilerinin bulunmaması tıbbi bitkilerin önemini daha da artırmaktadır. Orman Genel Müdürlüğümüzün politikalarına paralel olarak son derece önem verdiğimiz odun dışı orman ürünlerinin doğal olması nedeni ile ilgi her geçen gün hızla artmakta ve buna paralel olarak bu ürünlerin pazar payları da artış göstermektedir. Ülkemiz ekonomisine ve yöre insanımıza katkıda bulunacak çalışmalar ve uygulamaları Mersin Orman Bölge Müdürlüğümüz yakından takip etmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz