YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarsus'ta 'Tarihi Ticaret Merkezi Projesi' Hayata Geçiyor

Mersin'in Tarsus İlçesinde Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenlemesi ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi hayata geçiyor. Tarsus...

Mersin'in Tarsus İlçesinde Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenlemesi ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi hayata geçiyor. Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda proje ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlter Büyükdıgan, proje koordinatörü şehir plancısı Neslihan Ulusoy, başkan yardımcıları Kerim Tufan, Behçet Sarı, Dünyamin Sönmez KUDEB Yöneticisi Fevziye Kökdil, vakıf yöneticileri, dükkan sahipleri ve esnaflar katıldı. Proje Koordinatörü Neslihan Ulusoy projenin amacının Tarsus’un tarihsel ve mekansal gelişim süreci içerisinde bir dönemin yaşam biçimi ve mimarisini yansıtan çevrenin planlı bir şekilde koruma altına alınarak yaşatılması olduğunu söyledi. Ulusoy, "Bu projenin gelişme sürecinde çeşitli bilim adamları ve koruma kuruluyla görüşmeler yaptık. Eski Tarsus dükkanlarının resimlerinden faydalandık. 2006 yılından 2013 yılına kadar bu proje için çok büyük emek sarf edilmiştir." dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2006 yılında MÜ işbirliğiyle hazırlanan projenin 2007 yılında TKB’den ödül aldığını söyledi. Kocamaz, "El ele gönül birliği içerisinde bu proje hayata geçecek ve Tarsus bölgemiz içerisinde çok önemli bir konuma kavuşacak. Bu proje Tarsus’un olmazsa olmazı bu proje bir an önce yapılması gereken kentin en önemli yarası. Burası Tarsus’a gelen insanların öncelikle uğrayacakları çok güzel bir turistik mekan olacak. Bu bölge Tarsus’un eski çarşısı idi. Bu bölgede yaptığımız araştırmalarda 8-10 dükkan ruhsatlı çıktı gerisi ruhsatsız. Burada 200’e yakın işyeri var. Burada derme çatma sonradan yapınla ilavelerle kat sayısı arttırılmış işyerleri var. Bunlar yeniden değerlendirilecek ve 2 katın üzerindeki yerler düzenlenecek. Ruhsatlı yerlerin enkaz bedelini biz üstleneceğiz. Biz belediye olarak o bölgenin komple alt yapısını üstleniyoruz. Bu kentin kalitesini yükseltecek kentin tanıtımında önemli rol alacak bir mekan olacak. Bu projede işyerleri ve mekan sahipleri üzerine düşen masrafı üstlenecekler. En kısa sürede ihaleye çıkılacak. Gecikmeye ve rötar yapmaya tahammülümüz yok. bu iş gecikirse hem Tarsus hem de sizler kaybedersiniz. Bu projenin hızlı yürümesi için etap etap ihalesini yapacağız. Projenin yaklaşık maliyeti 10 milyon TL’nin üzerinde. Olabilecek ve yapılabilecek her şey düşünülüp projelendirildi. Camıyla, çerçevesiyle, alt yapısıyla en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.

Toplantıda projeyi hazırlayan Kutup Planlama yetkilileri tarafından Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Çevre Düzenlemesi ve Sokak Sağlıklaştırma Projesi’nin hazırlanmış animasyonu sinevizyonla toplantıya katılanlar tarafından seyredildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler